Ivan Langer


Děkuji všem za dosavadní přízeň. Rád se s vámi potkám na mém Facebooku. Ivan Langer

Zaujalo mě...

Vrchní soud dal Ivanu Langerovi za pravdu ve sporu s vydavatelem MF DNES a idnes.cz (MAFRA, a.s.) o ochranu osobnosti a zrušil rozsudek soudu prvního...

více »

Ivan Langer
Curriculum vitea

MINISTR VNITRA (09/2006 - 05/2009) / Novinky / VIZE 2020

[14.12.2009]

VIZE 2020

ODS bude dál prosazovat a bránit svobodu

Svoboda a bezpečí, ochrana soukromí a ústavní reformy jsou dalšími tématy diskuse, která dnes pokračuje v Brně v rámci regionálních diskusí nad Vizí 2020. Občanští demokraté jsou připraveni prosazovat a bránit občanské svobody, právo na soukromí, svobodný život příštích generací.

"Jak řekl Benjamin Franklin ‚Kdo se vzdá svobody kvůli bezpečí, nezaslouží si ani svobodu, ani bezpečí’ a my si stále myslíme, že svoboda má zůstat základní hodnotou této republiky, protože tato republika vznikla z touhy po svobodě," řekl v průběhu diskuse předseda ODS Mirek Topolánek.

Pondělní diskuse se také účastní veřejný ochránce práv Otakar Motejl nebo ředitel Úřadu pro ochranu osobních údajů Igor Němec. Garanty brněnského tématu jsou místopředseda ODS Ivan Langer, poslanec Marek Benda a předseda místního sdružení Brno-Střed a advokát Pavel Blažek. Na tiskové konferenci zmínili, že ODS bude nadále odmítat byrokracii, která omezuje svobodu občanů.

"Svět nesrozumitelných podmínek, formulářů a nařízení vytváří prostředí, které nahrává korupčnímu jednání a obcházení zákonů. To odmítáme. Musíme zároveň mluvit o podobě zákonů a institucí, které zajistí vyvážený vztah mezi bezpečným životem a svobodou, včetně respektu soukromí," řekl místopředseda ODS Ivan Langer.

Brněnská diskuse nad Vizí 2020 je již druhá v pořadí, první se uskutečnila před týdnem v Praze k tématu zahraniční politika. Veřejné debaty nad budoucím směřováním ČR v příštích deseti letech budou pokračovat i příští rok, kdy proběhnou v dalších 12 regionech. Závěr všech debat bude shrnut na únorové ideové konferenci ODS.

Informace o proběhlých diskusích, záznamy, harmonogram dalších diskusí a možnost diskutovat on-line je na www.ods.cz/vize2020.

zpravy.ods.cz, 14. prosince 2009