Ivan Langer


Děkuji všem za dosavadní přízeň. Rád se s vámi potkám na mém Facebooku. Ivan Langer

Zaujalo mě...

Vrchní soud dal Ivanu Langerovi za pravdu ve sporu s vydavatelem MF DNES a idnes.cz (MAFRA, a.s.) o ochranu osobnosti a zrušil rozsudek soudu prvního...

více »

Ivan Langer
Curriculum vitea

MINISTR VNITRA (09/2006 - 05/2009) / Novinky / ODS

[09.12.2009]

ODS

ČR kvůli nezodpovědnosti ČSSD místo úspor "projí" svou budoucnost

Schválení rozpočtu zdevastovaného pozměňovacími návrhy převážně z dílny socialistů je pro Českou republiku špatná zpráva. Tak reagovali občanští demokraté po schválení rozpočtu s vyšším rozpočtovým deficitem, než jaký je únosný a k jakému se také vláda zavázala.

"Česká republika směřuje k prohloubení krize veřejných rozpočtů i ekonomiky. V době hospodářské krize je to jednoznačně škodlivý krok. Všechny negativní dopady pocítí občané. Místo abychom investicemi vytvářeli předpoklady pro budoucí ekonomický růst, rozhodli se komunisté, socialisté a lidovci pro okamžitou spotřebu a předvolební populismus. Projíme tak svou budoucnost," říká místopředseda ODS Petr Nečas.

Jiří Paroubek letos už poněkolikáté podle občanských demokratů poškodil Českou republiku. ODS nechtěla na tento neodpovědný krok reagovat neodpovědným gestem. Na rozdíl od ostatních stran nadřazuje zájem státu nad vlastní parciální zájmy.

"Selhala i novopečená TOP 09. Nejprve sama předložila klientelistický pozměňovací návrh. Navzdory všem proklamacím se zařadila mezi ty, kteří by klidně vyměnili budoucnost za okamžitou spotřebu a krátkodobé politické výhody. A potom její poslanci bezpečně hlasovali proti rozpočtu jako celku," říká místopředseda ODS Nečas.

Schválení tohoto rozpočtu je vážný problém pro vládu Jana Fischera

Nepodařilo se obhájit ani Janotův balíček v původní podobě, ani vládní návrh rozpočtu. Jeho znetvoření je tedy bohužel jasným zpochybněním této vlády a práce ministra financí. "Jan Fischer se bude muset s touto situací vyrovnat.Včera uvedl na stejném místě, že tak učiní v řádu hodin či dnů," říká předseda klubu ODS Petr Tluchoř.

Podle občanských demokratů už nikdo nemůže Jiřímu Paroubkovi věřit, až bude znovu hřímat, že se snaží chránit občany před ekonomickou krizí. On je skutečným viníkem problémů, které špatný a rozhazovačný rozpočet na příští rok vyvolá.

"Paroubek a jeho sociální demokracie jsou jasnými viníky problémů, které vyvolá zpochybnění této vlády. Vlády postavené na křehké dohodě tří politických stran. V době ekonomické krize, 5 měsíců před volbami jde o další trestuhodný počin.

Pro všechny, kteří letos sledovali vývoj politických událostí, se Jiří Paroubek definitivě stal naprosto nedůvěryhodnou postavou. Jeho slovo neznamená nic," říká Petr Nečas.

ODS jako jediná dodržela všechny dohody

Rozpočet fakticky vytvořili socialisté, komunisté, lidovci a několik nezařazených poslanců. Ti nesou plnou odpovědnost za vážné negativní dopady tohoto rozpočtu. "Měli jsme plné právo hlasovat proti rozpočtu. Jsme ale přesvědčení, že by tak chování Jiřího Paroubka a sociální demokracie vyústilo v ještě mnohem vážnější problém pro Českou republiku, v rozpočtové provizorium.Rozhodli jsme se proto pro rozpočet nehlasovat a před hlasováním se odhlásit," dodal předseda poslaneckého klubu ODS Petr Tluchoř.

ODS nechtěla vystavit Českou republiku problémům s financováním evropských projektů, aby tisíce důchodců v lednu a možná i v únoru kvůli provizoriu dostaly jen část svých důchodů a aby byla provizoriem ještě více poškozena česká ekonomika a pozice na trzích.

 


multimediální záznam záznam tiskové konference:
audiozáznam | videozáznam: rychlé připojení, pomalé připojení

zpravy.ods.cz, 9. prosince 2009