Ivan Langer


Děkuji všem za dosavadní přízeň. Rád se s vámi potkám na mém Facebooku. Ivan Langer

Zaujalo mě...

Vrchní soud dal Ivanu Langerovi za pravdu ve sporu s vydavatelem MF DNES a idnes.cz (MAFRA, a.s.) o ochranu osobnosti a zrušil rozsudek soudu prvního...

více »

Ivan Langer
Curriculum vitea

MINISTR VNITRA (09/2006 - 05/2009) / Novinky / ODS

[08.12.2009]

ODS

Pokud se zvýší deficit státního rozpočtu, ODS rozpočet nepodpoří

Pokud projdou pozměňující návrhy ČSSD, a deficit státního rozpočtu se zvýší o více než 5,3 % HDP, ODS rozpočet pro příští rok nepodpoří. Takové je stanovisko ODS po dnešním jednání s předsedou vlády Janem Fischerem.

"Jasně jsme dnes panu premiérovi řekli, že ODS drží slovo a držet ho bude. Nepodpoříme žádné pozměňující návrhy s výjimkou usnesení rozpočtového výboru, všechny ostatní návrhy zvyšují deficit rozpočtu," řekl na tiskové konferenci místopředseda ODS Petr Nečas.

Občanští demokraté nepodléhají žádnému populistickému vábení a uvědomují si, že v době krize není možné zatěžovat rozpočet ještě větším schodkem, a to navíc jen na úkor okamžité spotřeby. Samotná úřednická vláda od začátku deklarovala, že jedním z jejích hlavních cílů je vytvořit úsporný rozpočet, který by neznamenal další prohloubení krize, ale přispíval ke stabilizaci ekonomické situace.

Předseda vlády Jan Fischer a ministr financí Eduard Janota na dnešní tiskové konferenci také deklarovali, že stojí za původním návrhem rozpočtu a připouští pouze posílení rozpočtu o 3 miliardy korun na sociální služby. V případě jiných změn zváží vláda další kroky.

"Varovali jsme před koalicí šrotovného a nezodpovědnými návrhy sociálních demokratů a komunistů, které schodek rozpočtu prohlubují. Nyní hrozí likvidace Janotova balíčku, zvýšení deficitu a totální popření původního vládního návrhu rozpočtu," dodal místopředseda ODS Petr Nečas.

Podle ODS Jiří Paroubek svým neodpovědným přístupem ohrožuje současnou vládu a všechny předchozí dohody. Je to další příklad jeho destruktivního a do sebe zahleděného přístupu.

 


multimediální záznam záznam tiskové konference:
audiozáznam | videozáznam: rychlé připojení, pomalé připojení

zpravy.ods.cz, 8. prosince 2009