Ivan Langer


Děkuji všem za dosavadní přízeň. Rád se s vámi potkám na mém Facebooku. Ivan Langer

Zaujalo mě...

Vrchní soud dal Ivanu Langerovi za pravdu ve sporu s vydavatelem MF DNES a idnes.cz (MAFRA, a.s.) o ochranu osobnosti a zrušil rozsudek soudu prvního...

více »

Ivan Langer
Curriculum vitea

MINISTR VNITRA (09/2006 - 05/2009) / Novinky / Grémium ODS

[01.12.2009]

Grémium ODS

Grémium ODS odmítá kroky ohrožující činnost Ústavu pro studium totalitních režimů

Grémium ODS odmítá snahu Ministerstva vnitra ČR během měsíce a půl donutit podstatnou část Archivu bezpečnostních složek k přestěhování mimo Prahu. Takové řešení by na dlouhé měsíce znemožnilo fungování Archivu bezpečnostních složek a potažmo Ústavu pro studium totalitních režimů. A to právě v čase, kdy si připomínáme dvacáté výročí znovuobnovení svobody v naší zemi. Velmi dobře si pamatujeme, jak podobnými formálními obstrukcemi ČSSD před deseti lety fakticky zastavila činnost Úřadu dokumentace a vyšetřování zločinů komunismu.

Vyzýváme ministra Martina Pecinu, aby zabránil krokům, které mohou ohrozit plnění úkolů daných zákonem Archivu bezpečnostních složek a Ústavu pro studium totalitních režimů. Jeho případná nečinnost by znamenala jak opakování chyb jeho předchůdců z řad ČSSD, tak reálnou překážku v pravdivém zkoumání naší totalitní minulosti.

Grémium ODS, zpravy.ods.cz, 1. prosince 2009