Ivan Langer


Děkuji všem za dosavadní přízeň. Rád se s vámi potkám na mém Facebooku. Ivan Langer

Zaujalo mě...

Vrchní soud dal Ivanu Langerovi za pravdu ve sporu s vydavatelem MF DNES a idnes.cz (MAFRA, a.s.) o ochranu osobnosti a zrušil rozsudek soudu prvního...

více »

Ivan Langer
Curriculum vitea

MINISTR VNITRA (09/2006 - 05/2009) / Novinky / VR ODS

[20.11.2009]

VR ODS

Výkonná rada ODS odebrala licenci MS Děčín

Výkonná rada ODS na svém dnešním jednání rozhodla o zrušení licence Místnímu sdružení ODS Děčín ke dni 1. prosince 2009. V uplynulém období necelých dvou let došlo v tomto místním sdružení k téměř trojnásobnému nárůstu počtu členů. Více než 300 nových členů bylo přitom registrováno v průběhu tří dnů.

"Nechceme tolerovat hromadné nábory členů. Deformují nejen konkurenční prostředí uvnitř strany, ale zároveň nás poškozují navenek. Je to možná odvážný krok, ale ani do budoucna bychom neměli jednat jinak," vysvětlil předseda ODS Mirek Topolánek. Nadcházející kongres musí podle jeho názoru přinést diskusi o systémové úpravě pravidel tak, aby se do budoucna dařilo účelovým náborům předcházet. ODS zároveň připravuje novou aplikaci, která umožní moderní správu databáze členů v režimu on-line.

Odebrání licence místnímu sdružení neznamená zrušení členství jeho členům. Ti mají 3 měsíce na to, aby se přihlásili do jiného sdružení, či požádali o udělení nové licence. Podobné případy v minulosti přispěly k viditelnému narovnání poměrů v daném místě.

Výkonná rada také potvrdila program kongresu jako nevolebního, programového a diskusního. Nikdo nenavrhoval žádnou změnu.

Souhlas Výkonná rada vyslovila také s návrhem několika změn stanov, o nichž bude jednat nadcházející kongres.

zpravy.ods.cz, 20. listopadu 2009