Ivan Langer


Děkuji všem za dosavadní přízeň. Rád se s vámi potkám na mém Facebooku. Ivan Langer

Zaujalo mě...

Vrchní soud dal Ivanu Langerovi za pravdu ve sporu s vydavatelem MF DNES a idnes.cz (MAFRA, a.s.) o ochranu osobnosti a zrušil rozsudek soudu prvního...

více »

Ivan Langer
Curriculum vitea

MINISTR VNITRA (09/2006 - 05/2009) / Novinky / Mirek Topolánek

[16.11.2009]

Mirek Topolánek

Koncept protiraketové obrany zůstává nezměněn, mění se jen priority

Předseda ODS Mirek Topolánek se ve večerních hodinách setkal s náměstkyní ministryně zahraničí USA Ellen Tauscherovu při její návštěvě Prahy. Tématy třičtvrtěhodinového jednání byla protiraketová obrana a energetická bezpečnost. Podle Mirka Topolánka americká administrativa pokračuje v hledání technického řešení protiraketové obrany.

"Koncept protiraketové obrany zůstává nezměněn, pouze se mění priority, kdy se fakticky NATO bude chránit proti raketám středního a krátkého doletu v daleko kratším horizontu. Hrozby týkající se raket dlouhého doletu se posunuly a v tomto smyslu se nemění vůbec nic," řekl po setkání šéf ODS.

Podle Mirka Topolánka se stále ukazuje protiraketová obrana jako nezbytnost. "Pouze se mění priority a možná technické řešení, Česká republika se na tomto projektu chce v rámci NATO účastnit, o spolupráci stojíme," dodal Topolánek.

Jednání s náměstkyní americké ministryně zahraničí navázalo na nedávné setkání předsedy ODS s viceprezidentem USA Joe Bidenem. Podobně i tentokrát byla řeč o zájmu amerických firem spolupracovat s Českou republikou v energetické oblasti a na možnosti využít pro budoucí spolupráci české kapacity v oblasti vědy a výzkumu.

zpravy.ods.cz, 16. listopadu 2009