Ivan Langer


Děkuji všem za dosavadní přízeň. Rád se s vámi potkám na mém Facebooku. Ivan Langer

Zaujalo mě...

Vrchní soud dal Ivanu Langerovi za pravdu ve sporu s vydavatelem MF DNES a idnes.cz (MAFRA, a.s.) o ochranu osobnosti a zrušil rozsudek soudu prvního...

více »

Ivan Langer
Curriculum vitea

MINISTR VNITRA (09/2006 - 05/2009) / Novinky / Mirek Topolánek

[17.11.2009]

Mirek Topolánek

Demokracie v Česku není zdaleka tak ukotvená, jak bychom si přáli

Předseda ODS Mirek Topolánek dnes položením květiny a zapálením svíčky na Národní třídě uctil památku studentské demonstrace 17. listopadu 1989. Podle něj je česká demokracie nezralá a šance pro Českou republiku je v mladých lidech.

"Myslím si, že víc než kdekoli předtím za těch 20 let, že země je ještě nezralá, že demokracie tady zdaleka není tak ukotvená, jak bychom si přáli. Že svoboda je květinka, kterou je nutno zalévat," řekl na Národní třídě předseda ODS Mirek Topolánek.

"Jestliže pouze 43 procent lidí pokládá posledních 20 let za nejlepší v historii a zbytek se domnívá, že doba totality byla lepší, tak to potom znamená, že budeme muset víc pracovat s mladými, ti na to mají zcela odlišný názor, a to je šance pro tuhle zemi," dodal Topolánek.

Šéf občanských demokratů dnes také navštívil spolu se studenty památník Vojna v Lešeticích u Příbrami. Tam se setkal s bývalým politickým vězněm a iniciátorem vzniku památníků Františkem Zahrádkou. Poté se odpoledne účastní pochodu z Albertova na Národní třídu a 17. listopad zakončí v kině Perštýn diskusí se studenty a přímým účastníkem pochodu, europoslancem Janem Zahradilem.


 

Související články:

Grémium ODS: Vyjádření k výročí 20 let od sametové revoluce

VIDEO: Jan Zahradil: Svědectví o 17. listopadu

Jaroslav Plachý: 17. listopad 1989

VIDEO: Vzpomínka Mirka Topolánka na 17. listopad



příloha: pdf mirek-topolanek-na-narodni-tride-2009-11-17.mp3 (1138 kB)

zpravy.ods.cz, 17. listopadu 2009