Ivan Langer


Děkuji všem za dosavadní přízeň. Rád se s vámi potkám na mém Facebooku. Ivan Langer

Zaujalo mě...

Vrchní soud dal Ivanu Langerovi za pravdu ve sporu s vydavatelem MF DNES a idnes.cz (MAFRA, a.s.) o ochranu osobnosti a zrušil rozsudek soudu prvního...

více »

Ivan Langer
Curriculum vitea

MINISTR VNITRA (09/2006 - 05/2009) / Novinky / zpravy.ods.cz

[13.11.2009]

zpravy.ods.cz

Soutěž o svobodě vyhrála osmnáctiletá studentka z Olomouce

Literární soutěž "Co pro mě znamená svoboda?" má své vítěze. Nejlepší práci napsala podle porotců Vlaďka Laštůvková z Gymnázia Olomouc-Hejčín. Druhé místo obsadil Vladimír Chlouba z Loun a třetí je Nikola Tichovská z Jihlavy. Tři výherci se spolu s dalšími 27 středoškoláky, kteří se dostali do užšího výběru, zúčastní s předsedou ODS Mirkem Topolánkem celodenního programu k oslavám 20. výročí 17. listopadu 1989.

"Zajímali nás názory středoškoláků a jejich vnímání hodnoty svobody. Jsou to lidé, kteří se narodili do svobodné země. V krátkém čase se sešlo 177 prací, ze kterých vzešlo třicet nejlepších. Tři pak podle poroty, ve které seděl mimo jiné publicista Milan Uhde nebo novinář Martin Komárek, byli nejlepší," říká Mirek Topolánek.

Podle posledních průzkumů veřejného mínění lidé listopadové události před dvaceti lety pokládají za nejvýznamnější událost v novodobé historii. Hodnocení uplynulých dvaceti let zdaleka tak jednoznačné není. Za nejlepší období české historie je pokládá méně než polovina Čechů.

"Některé eseje jsou nezralé, ale jejich autoři jsou nakročeni ke studiu a poznávání novodobé historie, a to je dobře. Měli bychom pokračovat ve vzdělávání mladých lidí, v tom je budoucnost České republiky," říká předsedkyně Konfederace politických vězňů Naděžda Kavalírová.

Kromě věcných cen pro první tři výherce ODS připravila pro třicet studentů na 17. listopad celodenní program, kterého se účastní také předseda ODS Mirek Topolánek. "Dopoledne se s nimi podíváme do unikátního památníku třetího odboje v Lešeticích u Příbrami, účastníme se symbolického pochodu z pražského Albertova a budeme diskutovat o svobodě," popisuje program šéf ODS. Podrobný programu k 17. listopadu, kterého se mohou účastnit i média, ODS teprve zveřejní.

Martin Kupka, mluvčí ODS

 

Vítězné práce jsou k nahlédnutí zde:

1. místo: Vlaďka Laštůvková

2. místo: Vladimír Chlouba

3. místo: Nikola Tichovská

 

 

Související články:

Do soutěže "Co pro mě znamená svoboda" dorazilo 177 prací, porota vybere nejlepší

ODS vyhlásila soutěž pro studenty ke 20.výročí sametové revoluce

 


multimediální záznam záznam tiskové konference:
audiozáznam | videozáznam: rychlé připojení, pomalé připojení

zpravy.ods.cz, 13. listopadu 2009