Ivan Langer


Děkuji všem za dosavadní přízeň. Rád se s vámi potkám na mém Facebooku. Ivan Langer

Zaujalo mě...

Vrchní soud dal Ivanu Langerovi za pravdu ve sporu s vydavatelem MF DNES a idnes.cz (MAFRA, a.s.) o ochranu osobnosti a zrušil rozsudek soudu prvního...

více »

Ivan Langer
Curriculum vitea

MINISTR VNITRA (09/2006 - 05/2009) / Novinky / ODS

[11.11.2009]

ODS

ODS spouští kongresový web a představuje program

Deset dní zbývá do dvacátého kongresu občanských demokratů. Ten proběhne přesně dvacet let od listopadových událostí v roce 1989, a to 21. a 22. listopadu v pražských Vysočanech. ODS proto dnes spustila kongresový web na adrese www.ods.cz/kongres se základními informacemi o průběhu a organizaci kongresu (návrh programu níže).

"Od svého založení byla a je ODS nejviditelnějším nositelem a zastáncem hodnot demokracie a svobody, které prosadila právě listopadová revoluce. Dvacátý kongres ODS se chce vrátit k těmto hodnotám. Na jejich kontinuitě hodláme představit vizi České republiky pro další desetiletí – Vizi 2020," říká ke kongresu předseda ODS Mirek Topolánek.

Jednání kongresu proběhne o víkendu 21. a 22. listopadu v Clarion Congress Hotel Prague (Freyova 33, Praha 9 – Vysočany, http://www.cchp.cz). V sobotu kongres zahájí projevem předseda ODS Mirek Topolánek. Po schválení procesních záležitostí předstoupí šéf občanských demokratů se zprávou předsedy, následovat budou projevy hostů a dovolba členů výkonné rady ODS.

Následně bude sobotní jednání kongresu rozděleno do tématických bloků, které se budou zabývat řešením pro Českou republiku v oblasti obrany svobody, zahraničně-politickým tématem Česká republika v Evropě a ve světě, oblastí vzdělané a konkurenceschopné země nebo tématem nových civilizačních výzev. Část diskuse se bude věnovat vnitřnímu fungování ODS.

V neděli delegáti kongresu shrnou sobotní diskusi, připraví závěry společného jednání bloků, následovat bude všeobecná diskuse a hlasování o dokumentu Vize 2020. Ve 14 hodin by občanští demokraté měli odhlasovat usnesení kongresu a posléze jej ukončit.

Další informace o 20. kongresu ODS jsou k dispozici na webových stránkách www.ods.cz/kongres.

Martin kupka, mluvčí ODS

Zástupci médií se mohou ode dnešního dne akreditovat na e-mailu zuzana.janetzka@ods.cz nebo na tel. 606 111 060. Uvést je nutné název redakce, jméno, pozici, e-mail a telefon. Akreditace je možné posílat do pátku 20. listopadu do 12 hodin.



příloha: pdf logo-kongres-final-7.pdf (221 kB)

zpravy.ods.cz, 11. listopadu 2009