Ivan Langer


Děkuji všem za dosavadní přízeň. Rád se s vámi potkám na mém Facebooku. Ivan Langer

Zaujalo mě...

Vrchní soud dal Ivanu Langerovi za pravdu ve sporu s vydavatelem MF DNES a idnes.cz (MAFRA, a.s.) o ochranu osobnosti a zrušil rozsudek soudu prvního...

více »

Ivan Langer
Curriculum vitea

MINISTR VNITRA (09/2006 - 05/2009) / Novinky / Mirek Topolánek

[07.11.2009]

Mirek Topolánek

Jsem připraven hledat nástupce na místo Jana Fischera v české vládě

Jsem přesvědčen, že Jan Fischer v roli premiéra prokázal, že je schopen reprezentovat Českou republiku na evropské úrovni obratně, výrazně a pozitivně. Splňuje bezpochyby i další odborné a jazykové předpoklady nutné pro kvalitní zvládnutí této funkce.

Vzhledem k tomu, že by mohl být akceptovatelným kandidátem pro oba hlavní politické subjekty, z jejichž dohody vznikla současná úřednická vláda, předpokládám, že by i při jejím pondělním hlasování měl tento kandidát jasnou podporu.

Díky tomu, že je Jan Fischer spojen s úspěšným dokončením ratifikace Lisabonské smlouvy, je jistě i nejpřijatelnějším kandidátem jak pro Evropskou komisi, tak pro Evropský parlament.

On sám o roli eurokomisaře projevil zájem, několikrát o tom sám jednal a včera také potvrdil, že je připraven nominaci přijmout. Nerozumím proto zcela obratu v názoru, který naznačují jeho poslední mediální vyjádření.

Jsem připraven nadále jednat a hledat vhodného nástupce na místo Jana Fischera v české vládě. Mým cílem je předejít další mezinárodní ostudě a dalšímu zpochybnění pozice České republiky v Evropské unii. To reálně hrozí, pokud se v rozumném čase na kandidátovi nedomluvíme a neoznámíme jeho jméno. Najít vhodného nástupce na funkci premiéra možné je a jsem přesvědčen, že by mohl vzejít z jednání v nejbližších dnech.

Ing. Mirek Topolánek, předseda ODS, zpravy.ods.cz, 7. listopadu 2009