Ivan Langer


Děkuji všem za dosavadní přízeň. Rád se s vámi potkám na mém Facebooku. Ivan Langer

Zaujalo mě...

Vrchní soud dal Ivanu Langerovi za pravdu ve sporu s vydavatelem MF DNES a idnes.cz (MAFRA, a.s.) o ochranu osobnosti a zrušil rozsudek soudu prvního...

více »

Ivan Langer
Curriculum vitea

MINISTR VNITRA (09/2006 - 05/2009) / Novinky / ODS

[04.11.2009]

ODS

Jednání o českém eurokomisaři pokračují

Předseda ODS Mirek Topolánek dnes jednal v Kramářově vile s premiérem Janem Fischerem za účasti šéfa socialistů Jiřího Paroubka o českém eurokomisaři. Dohoda o zástupci České republiky v Evropské komisi zatím není.

"Neočekával jsem, že by dnešní schůzka definitivně rozhodla o nominaci české vlády, takže žádné jméno v tuto chvíli nemáme. Do konce týdne se budeme snažit o tom ještě jednat a případně pomoci rozhodnout," řekl po jednání novinářům předseda ODS Mirek Topolánek.

Pokud nedojde k dohodě, tak bude mít premiér Fischer volnější ruce ve výběru kandidáta na eurokomisaře. "V tuto chvíli to není jasné, je na to ještě čas. Budeme se scházet tak často, dokud nenajdeme řešení," dodal Topolánek.

ODS navrhuje jako svého kandidáta na post českého eurokomisaře senátora a bývalého vicepremiéra Alexandra Vondru. Ten by měl v Evropské komisi vystřídat dosavadního zástupce České republiky Vladimíra Špidlu.



příloha: pdf mirek-topolanek-po-schuzce-2009-11-04.mp3 (2366 kB)

zpravy.ods.cz, 4. listopadu 2009