Ivan Langer


Děkuji všem za dosavadní přízeň. Rád se s vámi potkám na mém Facebooku. Ivan Langer

Zaujalo mě...

Vrchní soud dal Ivanu Langerovi za pravdu ve sporu s vydavatelem MF DNES a idnes.cz (MAFRA, a.s.) o ochranu osobnosti a zrušil rozsudek soudu prvního...

více »

Ivan Langer
Curriculum vitea

MINISTR VNITRA (09/2006 - 05/2009) / Novinky / Mirek Topolánek

[27.10.2009]

Mirek Topolánek

Vítám příslib senátorů, že nepodají další stížnost na Lisabonskou smlouvu

Nejsem překvapen, že Ústavní soud své rozhodnutí odročil. Myslím si, že kdyby chtěl rozhodnout dnes, tak by mohl být možná právem kritizován, že své rozhodnutí měl připravené. Domnívám se, že tento postup je legitimní, i když se celý proces protahuje. Rozumím tomuto rozhodnutí.

Doplnění stížnosti ze strany skupiny senátorů ještě v průběhu dnešního jednání působí jako pokus o obstrukci. Domnívám se, že toto doplnění mohli soudu doručit již dříve. Dnes to bylo vlastně jediné překvapení, pro mě spíše nepříjemné. Nicméně beru velmi vážně příslib, který zazněl, že už žádnou další stížnost tato skupina podávat nebude.

Situace je velmi nepříjemná pro naši vládu. Za daných okolností bude mít velmi obtížnou pozici na Evropské radě, kdy se dostane pod velký tlak všech členských zemí a fakticky všech evropských institucí. Domnívám se, že je to celkem pochopitelné. Na druhé straně Evropa a Evropská unie musí mít pochopení pro naše ústavní zvyklosti, pro naše ústavní procedury. V tomto smyslu by se neměla naše pozice dále zhoršovat.

O krocích pana prezidenta nemíním ani spekulovat, ani se k nim nechci nijak vyjadřovat.

Ing. Mirek Topolánek, předseda ODS



příloha: pdf vyjadreni-mirka-topolanka-k-ustavnimu-soudu-2009-10-27.mp3 (1611 kB)

zpravy.ods.cz, 27. října 2009