Ivan Langer


Děkuji všem za dosavadní přízeň. Rád se s vámi potkám na mém Facebooku. Ivan Langer

Zaujalo mě...

Vrchní soud dal Ivanu Langerovi za pravdu ve sporu s vydavatelem MF DNES a idnes.cz (MAFRA, a.s.) o ochranu osobnosti a zrušil rozsudek soudu prvního...

více »

Ivan Langer
Curriculum vitea

MINISTR VNITRA (09/2006 - 05/2009) / Novinky / Europoslanecký klub

[20.10.2009]

Europoslanecký klub

Frakce Evropských konzervativců a reformistů nově na webu

Svou vlastní internetovou prezentaci zprovoznila frakce Evropských konzervativců a reformistů na adrese www.ecrgroup.eu. Nový web umožňuje jednoduchý a rychlý přístup k informacím o dění ve frakci a v Evropském parlamentu. Stránky jsou pravidelně aktualizovány a občané na nich naleznou kvalitní informace o činnosti svých poslanců. K anglické verzi přibude v krátké době i česká jazyková mutace.

Nová konzervativní frakce se úspěšně etablovala v Evropském parlamentu a zahájila intenzivní práci na prosazování svých hlavních principů uvedených ve své Pražské deklaraci. Hlavními principy zůstává podpora volného trhu, konkurence, omezování bariér v podnikání, snižování regulací. Rodina je považována za základ společnosti a transatlantická vazba za základ evropské bezpečnosti.

"Evropská politika byla dosud umrtvena zákulisním spojenectvím velkých frakcí. Evropští konzervativci přinášejí zcela novou energii a vizi. Usilujeme o Evropu zodpovědnou a transparentní, o Evropu blíže k Evropanům," říká místopředseda frakce ECR Jan Zahradil.

ECR Group vznikla po eurovolbách v červnu 2009. Je tvořena zejména europoslanci britské Konzervativní strany Davida Camerona, polské strany Právo a Spravedlnost prezidenta Lecha Kaczynského, české Občanské demokratické strany a zástupci z Belgie, Nizozemí, Maďarska, Litvy a Lotyšska. Hlavním programovým dokumentem je Pražská deklarace podepsaná reprezentanty těchto stran v březnu 2009 v Praze.

zpravy.ods.cz, 20. října 2009