Ivan Langer


Děkuji všem za dosavadní přízeň. Rád se s vámi potkám na mém Facebooku. Ivan Langer

Zaujalo mě...

Vrchní soud dal Ivanu Langerovi za pravdu ve sporu s vydavatelem MF DNES a idnes.cz (MAFRA, a.s.) o ochranu osobnosti a zrušil rozsudek soudu prvního...

více »

Ivan Langer
Curriculum vitea

MINISTR VNITRA (09/2006 - 05/2009) / Novinky / Petr Bendl

[19.10.2009]

Petr Bendl

Občanští demokraté jsou pro pozastavení privatizace ČSA

Na prvním místě stojí zájem České aerolinie zachovat. Užší propojení s Letištěm Praha může vést k řešení situace, ale samo o sobě celým řešením není a být nemůže.

Potřebujeme životaschopný plán ozdravení aerolinek. Je jasné, že vedení společnosti musí udělat nepopulární kroky. Pokud jim nějaký politik chce bránit, firmu tím ve výsledku poškodí. Aby nedošlo k omylu, užším propojením ČSA a Letiště Praha není myšleno spojení v jednu firmu. Má jít především o personální propojení.

Očekávaná ztráta společnosti v letošním roce je závratných 3,2 miliardy korun. Chceme zabránit vstupu společnosti do konkurzu. Ten by ve výsledku znamenal ještě větší ztráty pro stát. Přikláníme se proto k tomu, aby teď privatizace nepokračovala, ale do budoucna je na místě.

Nové vedení společnosti musí udělat klíčové stabilizační kroky – je jasné, že nemůžou být populární. Půjde jistě o snížení počtu zaměstnanců, změny kolektivních smluv a podrobnou revizi všech výdajů.

Věříme, že se bude dařit spolupracovat na všech změnách s odbory a že jim odbory budou nakloněny.

Ing. Petr Bendl, místopředseda ODS a předseda středočeského RS ODS, zpravy.ods.cz, 19. října 2009