Ivan Langer


Děkuji všem za dosavadní přízeň. Rád se s vámi potkám na mém Facebooku. Ivan Langer

Zaujalo mě...

Vrchní soud dal Ivanu Langerovi za pravdu ve sporu s vydavatelem MF DNES a idnes.cz (MAFRA, a.s.) o ochranu osobnosti a zrušil rozsudek soudu prvního...

více »

Ivan Langer
Curriculum vitea

MINISTR VNITRA (09/2006 - 05/2009) / Novinky / ODS

[05.10.2009]

ODS

ODS požaduje širší dohodu o mandátu vlády

ODS odmítá, že by dnešní schůzkou chtěla destabilizovat politickou situaci v zemi, jak dnes naznačil Jiří Paroubek. Od původce všech vážných problémů České republiky v letošním roce vyznívá takové obvinění absurdně. Motivace k uspořádání tohoto jednání byla přesně opačná.

ODS proto dnešní schůzku předsedů stran neruší. Naopak dnešním jednáním se subjekty, které se nepodílely na dohodě o současné úřednické vládě, chce rozšířit a posílit její případnou podporu v Poslanecké sněmovně.

Původně měla Fischerova vláda dovést Českou republiku k předčasným volbám, dokončit české předsednictví a zmírnit dopady světové hospodářské krize. Neměla žádný legislativní program a žádné exekutivní úkoly. Stojíme teď v nové politické situaci. ODS je přesvědčena, že pro úspěšné a stabilní zvládnutí nadcházejících osmi měsíců je potřebná dohoda všech demokratických stran zastoupených v Parlamentu, přesné vymezení programu vlády a obnovení jejího mandátu.

Ptá-li se Jiří Paroubek sugestivně, o co občanským demokratům jde, odpověď zní jednoduše: Jde o to, aby Česká republika měla co nejlepší apolitickou vládu s přesně vymezeným mandátem a aby bez voleb nevládla ČSSD.

Předseda ČSSD Jiří Paroubek posiluje nesmyslně politické napětí a znovu jen ukazuje, že chce hrát výhradně své vlastní politické hry bez ohledu na zájem České republiky.

Občanská demokratická strana:

  1. Usiluje o dohodu o obnovení mandátu, přesném programu a složení Fischerovy vlády pro nadcházejících 8 měsíců.

  2. Bude jednat o podpoře skutečně apolitické vlády se všemi demokratickými stranami. Chce tak dosáhnout její co nejstabilnější pozice.

  3. Vítá iniciativu premiéra Jana Fischera svolat na tento pátek jednání předsedů politických stran, které podpořily vládní rozpočtový "balíček". ODS se tohoto jednání zúčastní.



příloha: pdf tk-pred-setkanim-predsedu-stran-2009-10-05.mp3 (2104 kB)

zpravy.ods.cz, 5. října 2009