Ivan Langer


Děkuji všem za dosavadní přízeň. Rád se s vámi potkám na mém Facebooku. Ivan Langer

Zaujalo mě...

Vrchní soud dal Ivanu Langerovi za pravdu ve sporu s vydavatelem MF DNES a idnes.cz (MAFRA, a.s.) o ochranu osobnosti a zrušil rozsudek soudu prvního...

více »

Ivan Langer
Curriculum vitea

MINISTR VNITRA (09/2006 - 05/2009) / Novinky / Grémium ODS

[06.10.2009]

Grémium ODS

Otevřená výzva ministrovi vnitra ohledně zdravotnických poplatků

Vyzývám ministra vnitra Martina Pecinu, aby neprodleně zveřejnil kontrolní závěry ve věci zdravotnických poplatků, které ministerstvo vnitra zpracovalo na základě usnesení vlády ze dne 16. února 2009. Zároveň požadujeme, aby byly zveřejněny všechny podklady, které byly použity k jejich zpracování a zároveň všechny časové údaje, kdy dokumenty vznikly.

Je důležitou odpovědností ministerstva vnitra kontrolovat zákonnost postupů ve veřejné správě. S ohledem na blízký vztah ministra Martina Peciny k ČSSD (má pozastavené členství v ČSSD) a vzhledem k tomu, že kontrolovanými subjekty jsou kraje, v jejichž čele stojí hejtmani za ČSSD, existuje vážné riziko ovlivňování činnosti kontrolního orgánu a manipulace s kontrolními závěry. Jediným možným východiskem je proto zveřejnění všech těchto dokumentů.

Vyzývám Martina Pecinu, aby v této věci postupoval korektně jako ministr úřednické vlády a nesnažil se nikoho svou nečinností krýt - ani hejtmana Davida Ratha ani ostatní hejtmany ČSSD.

za grémium ODS Petr Bendl, místopředseda

 


multimediální záznam videozáznam výzvy Petra Bendla:
audiozáznam | videozáznam: rychlé připojení, pomalé připojení

zpravy.ods.cz, 6. října 2009