Ivan Langer


Děkuji všem za dosavadní přízeň. Rád se s vámi potkám na mém Facebooku. Ivan Langer

Zaujalo mě...

Vrchní soud dal Ivanu Langerovi za pravdu ve sporu s vydavatelem MF DNES a idnes.cz (MAFRA, a.s.) o ochranu osobnosti a zrušil rozsudek soudu prvního...

více »

Ivan Langer
Curriculum vitea

MINISTR VNITRA (09/2006 - 05/2009) / Novinky / ODS

[23.09.2009]

ODS

ODS podpoří pouze kosmetické změny v Janotově balíčku

Parlamentní strany se před zítřejším hlasováním o škrtech v rozpočtu přiblížily dohodě. Podle předsedy ODS Mirka Topolánka se občanským demokratům balíček ministra financí Eduarda Janoty nelíbí, ale jsou připraveni pro něj hlasovat. Zabrání tím rozpočtovému provizoriu v době ekonomické recese.

"Pokud dojde k nějaké dohodě o změnách, které pokládáme za kosmetické, tak jsme ochotni se na tom podílet," řekl Topolánek po jednání v Kramářově vile. Občanští demokraté kritizují především vysoký poměr příjmů v navrhovaném rozpočtu oproti výdajům.

"Jak lidovci, tak zelení mají sice celou řadu výhrad stejně jako ODS a TOP 09. Kdyby nebyly podávány pozměňovací návrhy, tak by tyto strany hlasovaly o balíčku beze změn," dodal Topolánek. Podle něj dohodu komplikují sociální demokraté a komunisté, kteří chtějí prosadit své návrhy.

ODS se rozhodla netrvat na všech svých požadavcích a ustoupila v mnoha bodech při jednáních ekonomických expertů parlamentních stran. Nakonec souhlasí například s rovnoměrným nárůstem obou sazeb DPH, nárůstem spotřebních daní z alkoholu a tabáku, toleruje úspory v nemocenských dávkách a redukci sociálních příspěvků. Občanští demokraté také podpoří snížení platů ústavních činitelů a ve veřejné sféře.


zpravy.ods.cz, 23. září 2009