Ivan Langer


Děkuji všem za dosavadní přízeň. Rád se s vámi potkám na mém Facebooku. Ivan Langer

Zaujalo mě...

Vrchní soud dal Ivanu Langerovi za pravdu ve sporu s vydavatelem MF DNES a idnes.cz (MAFRA, a.s.) o ochranu osobnosti a zrušil rozsudek soudu prvního...

více »

Ivan Langer
Curriculum vitea

MINISTR VNITRA (09/2006 - 05/2009) / Novinky / Mirek Topolánek

[17.09.2009]

Mirek Topolánek

Vyjádření k rozhodnutí americké administrativy ohledně radarové základny v Česku

Rozhodnutí administrativy amerického prezidenta Baracka Obamy ohledně protiraketového zařízení v České republice chápu jako součást změněné obranné strategie Spojených států amerických.

Pro Českou republiku je to špatná zpráva. Umístění protiraketového systému v Čechách a v Polsku by přispělo k větší bezpečnosti nejen našeho státu, ale i velké části Evropy.

Obávám se, že tento krok spolu s posledními nepochopitelnými otřesy na domácí scéně vážně oslabuje pozici České republiky na mezinárodní scéně. Ztrácíme pověst stabilního státu.

Po 20letech aktivního zapojení naší země do euroatlantických struktur je to náznak jistého zpomalení či ochlazení vztahů. I proto si myslím, že další volby budou mimořádně důležité. Rozhodnou o tom, zda budeme pokračovat v posilování rozumných euroatlantických vazeb, nebo zda se vydáme opačným směrem - na východ.

Ing. Mirek Topolánek, předseda ODS, zpravy.ods.cz, 17. září 2009