Ivan Langer


Děkuji všem za dosavadní přízeň. Rád se s vámi potkám na mém Facebooku. Ivan Langer

Zaujalo mě...

Vrchní soud dal Ivanu Langerovi za pravdu ve sporu s vydavatelem MF DNES a idnes.cz (MAFRA, a.s.) o ochranu osobnosti a zrušil rozsudek soudu prvního...

více »

Ivan Langer
Curriculum vitea

MINISTR VNITRA (09/2006 - 05/2009) / Novinky / ODS

[11.09.2009]

ODS

Poslanci KSČM a ČSSD zabránili bezplatnému očkování proti pneumokokům pro děti

ODS lituje, že se nepodařilo ve Sněmovně najít dostatečný počet hlasů pro přijetí návrhu senátního klubu ODS o bezplatném očkování proti pneumokokům pro děti. "Senátní návrh neprošel kvůli odporu levice, které nic nebránilo v konstruktivní podpoře tohoto pozitivního kroku vůči občanům. Je to významná zpráva pro voliče, jak vážně sociální demokraté a komunisté myslí své proklamace na podporu rodin s dětmi," hodnotí nepřijetí senátního návrhu předseda poslaneckého klubu ODS Petr Tluchoř.

"ODS se snažila svým návrhem pomoci mladým rodinám, které dnes musejí moderní vakcínu proti pneumokokům hradit ze svého. Částka 6.000 Kč za jedno dítě pro mnohé z nich znamená ekonomickou bariéru. Vakcínu již hradí většina vyspělých zemí, včetně Slovenska. ODS se chová odpovědně, bohužel levice o svém sociálním vztahu k občanům pouze mluví," komentoval dnešní zamítnutí senátního návrhu předseda klubu senátorů ODS Tomáš Julínek.

ODS naštěstí zabránila prohlubování chaosu ve zdravotnictví, když zablokovala zrušení poplatků. "Bohužel socialisté a komunisti hlasovali také proti jednorázovému snížení ceny léčiv a úhrad, které byly součástí protikrizového opatření ministerstva zdravotnictví a přinesly by úsporu okolo 2,5 miliard korun," řekl k dnešnímu hlasování Sněmovny náměstek ministryně zdravotnictví Marek Šnajdr.

zpravy.ods.cz, 11. září 2009