Ivan Langer


Děkuji všem za dosavadní přízeň. Rád se s vámi potkám na mém Facebooku. Ivan Langer

Zaujalo mě...

Vrchní soud dal Ivanu Langerovi za pravdu ve sporu s vydavatelem MF DNES a idnes.cz (MAFRA, a.s.) o ochranu osobnosti a zrušil rozsudek soudu prvního...

více »

Ivan Langer
Curriculum vitea

MINISTR VNITRA (09/2006 - 05/2009) / Novinky / Petr Tluchoř

[10.09.2009]

Petr Tluchoř

Vyjádření k jednání Ústavního soudu

Ohrazujeme se proti vystoupení místopředsedy sněmovny Lubomíra Zaorálka před Ústavním soudem. Ve svém vystoupení zneužil mandát zastupovat před soudem Poslaneckou sněmovnu. Prostor pro závěrečné slovo jednoznačně zneužil k šíření politického stanoviska své strany, nikoli k prezentaci postoje dolní komory parlamentu.Sáhl přitom dokonce po slovníku předchozí éry. Jednoznačně poškodil nadstranický ráz dnešního jednání soudu.

Jeho vystoupení bylo také v naprostém kontrastu se slovem předsedy Senátu, který vystupoval střídmě v duchu stanoviska horní komory parlamentu.

ČSSD znovu ukázala, že na prvním místě pro ni nestojí zájem státu, ale především vlastní partikulární stranické zájmy a touha po moci.

Připomínáme v této souvislosti, že to byla právě ČSSD, která na jaře vystavila zemi vážným problémům a vyvolala tak nepřímo i současnou ústavní krizi. Iniciovala svržení vlády uprostřed předsednictví Evropské unii, v situaci, kdy je zároveň třeba čelit dopadům hospodářské krize. Neodpovědnost tohoto politického kroku dokazuje další vývoj událostí.

ČSSD neměla připraveno žádné řešení pro následující měsíce a neměla v úmyslu se sama ujmout vládní odpovědnosti. Zaslepené politické počínání ČSSD doložilo i dnešní vystoupení Lubomíra Zaorálka, který nedokázal ani při jednání Ústavního soudu skrýt omezené zájmy své politické strany.

Petr Tluchoř, předseda OS Praha-východ a předseda poslaneckého klubu ODS, zpravy.ods.cz, 10. září 2009