Ivan Langer


Děkuji všem za dosavadní přízeň. Rád se s vámi potkám na mém Facebooku. Ivan Langer

Zaujalo mě...

Vrchní soud dal Ivanu Langerovi za pravdu ve sporu s vydavatelem MF DNES a idnes.cz (MAFRA, a.s.) o ochranu osobnosti a zrušil rozsudek soudu prvního...

více »

Ivan Langer
Curriculum vitea

MINISTR VNITRA (09/2006 - 05/2009) / Novinky / Volební program

[31.08.2009]

Volební program

ČSSD populisticky slibuje. ODS nabídla řešení pro budoucnost

Občanští demokraté dnes představili svůj volební program, a to netradiční formou. Kromě předsedy Mirka Topolánka prezentovali řešení pro budoucnost lidé, kterých se změny dotýkají. ODS tím dokazuje, že psala program s lidmi a pro lidi. Nepřipravuje populistické sliby jako ČSSD, jejíž politika znamená návrat do minulosti.

"Ústředním slovem programu ODS je slovo ŘEŠENÍ. Zvolili jsme ho úmyslně, protože se chceme odlišit od těch, kteří žádné řešení nenabízejí, ale jen parazitují na strachu ostatních," řekl předseda ODS Mirek Topolánek.

ODS nabízí řešení pro budoucnost v šesti oblastech. Týká se zvládnutí ekonomické krize, kvalitního života, pracovních míst a podnikání, řešení představila ODS také pro aktivní seniory, rodiny s dětmi a pro mladé.

Program prezentovali občané, pro které jsou všechna řešení určena. "Je to poprvé, kdy nějaká politická strana představuje program jinak než prostřednictvím svých politických špiček. Věříme, že to bude pro lidi bližší," dodává Topolánek.

ODS do svého programu promítla také řadu z 2500 připomínek lidí, kteří se připojili k programu psaného s občany. Nabízená řešení jsou proto aktuální a nejsou připravená půl roku dopředu, jako v případě sociální demokracie.

"Pracuju ve stavebnictví a i nás postihla hospodářská krize. Denně se potkáváme s řadou problémů. Musíme řešit například zaměstnanost. ODS chce tento problém řešit přijetím nových úprav, aby to bylo pro nás únosnější," řekl například stavař Josef Skála, jedna z tváří kampaně.

Všechny materiály s programem ODS jsou k dispozici na stránkách www.ods.cz, kde také bude během odpoledne celý záznam dnešní prezentace.

 


multimediální záznam videozáznam :
audiozáznam | videozáznam: rychlé připojení, pomalé připojení



příloha: pdf volebni-program-brozura.pdf (2601 kB)

zpravy.ods.cz, 31. srpna 2009