Ivan Langer


Děkuji všem za dosavadní přízeň. Rád se s vámi potkám na mém Facebooku. Ivan Langer

Zaujalo mě...

Vrchní soud dal Ivanu Langerovi za pravdu ve sporu s vydavatelem MF DNES a idnes.cz (MAFRA, a.s.) o ochranu osobnosti a zrušil rozsudek soudu prvního...

více »

Ivan Langer
Curriculum vitea

MINISTR VNITRA (09/2006 - 05/2009) / Novinky / ODS

[27.08.2009]

ODS

ODS a US-DEU mají podobné cíle

Občanští demokraté našli dalšího partnera pro spolupráci. ODS svůj program upravila v několika bodech, které se shodují s programovými cíli Unie svobody - demokratické unie. Jsou to především oblasti veřejné správy, rozvoje území a energetiky. Konkrétní průniky a doplnění ve volebním programu ODS.

 

Oblast veřejné správy

  • ODS se plně shoduje s US-DEU ve snaze o vytvoření co nejefektivnější veřejné správy, která bude vůči občanům vystupovat vstřícně a otevřeně. Obě strany se shodují na potřebě snížení administrativní náročnosti. Úřady musejí také respektovat rovnoprávný vztah stát - občan.

 

Rozvoj území, kraje a obce:

  • ODS stejně jako US-DEU podporuje hospodaření, které uchovává kulturní ráz naší hustě obydlené krajiny. Obě strany prosazují taková opatření při zemědělském hospodaření v krajině, která zajistí zpomalení odtoku vody z krajiny a trvalou ochranu podzemní i povrchové vody.

 

Energetika, evropské fondy a euro:

  • V oblasti energetiky hodlá ODS stejně jako US-DEU dosáhnout vyšší úrovně celoevropské energetické bezpečnosti, vyšší úrovně spolupráce členských zemí EU v krizových situacích a další vytváření jednotného energetického trhu EU. Obě strany prosazují zahrnutí jaderné energetiky do kategorie bezemisních zdrojů.
  • ODS se společně s US-DEU shodují na nutnosti diverzifikace energetických zdrojů. Jednou z možností, jak tento záměr realizovat, je vybudování přepravních cest ze zemí Střední Asie do Evropy mimo ruské teritorium.
  • Obě strany usilují o zjednodušení administrativy při rozdělování strukturálních fondů a prosazují zavedení přechodného období, tak aby Česká republika mohla čerpat evropské fondy i po roce 2013.
  • ODS se s US-DEU jednoznačně shodují v podpoře podnikatelského sektoru a na dalším posilování společného trhu. Společným záměrem je v příštím volebním období stanovit termín přístupu české ekonomiky k eurozóně.

 


multimediální záznam záznam tiskové konference:
audiozáznam | videozáznam: rychlé připojení, pomalé připojení



příloha: pdf 2009-08-27-TK-spoluprace-stran.wav (84545 kB)

zpravy.ods.cz, 27. srpna 2009