Ivan Langer


Děkuji všem za dosavadní přízeň. Rád se s vámi potkám na mém Facebooku. Ivan Langer

Zaujalo mě...

Vrchní soud dal Ivanu Langerovi za pravdu ve sporu s vydavatelem MF DNES a idnes.cz (MAFRA, a.s.) o ochranu osobnosti a zrušil rozsudek soudu prvního...

více »

Ivan Langer
Curriculum vitea

MINISTR VNITRA (09/2006 - 05/2009) / Novinky / ODS

[21.08.2009]

ODS

ODS odhalila oranžový tank, varuje před spojením ČSSD s Ruskem

Standardní vztah dvou rovnoprávných zemí, nikoli závislost – tak vidí ODS politiku České republiky vůči Rusku. Varování před přílišnou vstřícností vůči východní mocnosti opakovaně zaznělo v rámci připomenutí 41. výročí srpnové okupace. Jako memento a symbol propojení ČSSD s Ruskem byl odhalen oranžový tank.

"Současný postoj sociální demokracie k Rusku musí znepokojovat každého, kdo zažil srpnovou okupaci a následný marasmus, do kterého společnost zabředla. Jiří Paroubek, Lubomír Zaorálek a další představitelé ČSSD přímo hazardují s ukotvením naší země v transatlantickém prostoru," konstatoval mimo jiné senátor Alexandr Vondra.

Na setkání v nové budově pražského Národního muzea nechyběli ani přímí účastníci událostí před 41 lety. "Cítili jsme naprosté ponížení a beznaděj," shrnul tehdejší většinové pocity pamětník Petr Coufal. Podobně na okupaci zavzpomínali také herec Martin Štěpánek a další pamětník Kamil Černý.

"Přestože v současné době nehrozí, že by se po Václavském náměstí opět proháněly ruské tanky, nesmíme připustit, aby se k moci dostali politici, kvůli kterým by se smutné kapitoly naší historie mohly v krajním případě opakovat," varoval poslanec ODS a syn známého disidenta Marek Benda.

 


audiozáznam audiozáznam tiskové konference:
přehrajete ZDE



příloha: pdf 2009-08-21-TK-oranzovy-tank.mp3 (41470 kB)

zpravy.ods.cz, 21. srpna 2009