Ivan Langer


Děkuji všem za dosavadní přízeň. Rád se s vámi potkám na mém Facebooku. Ivan Langer

Zaujalo mě...

Vrchní soud dal Ivanu Langerovi za pravdu ve sporu s vydavatelem MF DNES a idnes.cz (MAFRA, a.s.) o ochranu osobnosti a zrušil rozsudek soudu prvního...

více »

Ivan Langer
Curriculum vitea

MINISTR VNITRA (09/2006 - 05/2009) / Novinky / Tiskové prohlášení

[29.07.2009]

Tiskové prohlášení

Tiskové prohlášení k článkům v Lidových novinách

Lidové noviny dnes otiskly rozsáhlý materiál, který vychází z údajného oficiálního dokumentu protikorupční služby Policie ČR. Publikovaný text poškozuje jméno ODS.

Lidové noviny dosud nedoložily pravost dokumentu, na němž postavily tři strany svého dnešního vydání. Od citovaného dokumentu se distancoval rovněž Útvar odhalování korupce a finanční kriminality Policie ČR.

Pokládáme za naprosto nepřijatelné vyslovit závažná obvinění a poškodit pověst lidí a politiků bez důvěryhodných podkladů a faktů. Spojení odvozovaná z doslechu a pomluv jsou nepřijatelná jak pro soudy, tak pro média, která se podílejí na vytváření veřejného mínění. Nechceme spekulovat o tom, jaké motivy vedly list ke zveřejnění tohoto materiálu. Nedošlo jen k poškození jména politické strany před volbami, ale také k zásahu do pověsti jednotlivých politiků i jejich nejbližšího okolí.

Jsme přesvědčeni, že jestliže došlo k protiprávnímu jednání, má to být náležitě prošetřeno. A musí platit princip "padni, komu padni". Tento proces musí zůstat ale výhradně v kompetenci policie a soudů a nemá se odehrávat na stránkách novin, které prostřednictvím senzací usilují o zvýšení prodeje.

Očekáváme v první řadě, že se Lidové noviny omluví způsobem, který odpovídá závažnosti jejich dnešního útoku a míře poškození ODS.

zpravy.ods.cz, 29. července 2009