Ivan Langer


Děkuji všem za dosavadní přízeň. Rád se s vámi potkám na mém Facebooku. Ivan Langer

Zaujalo mě...

Vrchní soud dal Ivanu Langerovi za pravdu ve sporu s vydavatelem MF DNES a idnes.cz (MAFRA, a.s.) o ochranu osobnosti a zrušil rozsudek soudu prvního...

více »

Ivan Langer
Curriculum vitea

MINISTR VNITRA (09/2006 - 05/2009) / Novinky / Jan Zahradil

[24.06.2009]

Jan Zahradil

Ustavení nové frakce v Evropském parlamentu s názvem "European Conservatives and Reformers Group"

Dnes byla v Evropském parlamentu oficiálně ustavena nová politická frakce s názvem "European Conservatives and Reformers Group" (ECRG - Skupina evropských konzervativců a reformistů), jejíž součástí je i ODS.

Bylo jmenováno prozatímní předsednictvo frakce ve složení předseda Timothy Kirkhope (UK, Konzervativní strana), místopředsedové Adam Bielan (Polsko, PiS), Jan Zahradil (ČR, ODS), které bude řídit frakci až do prvního týdne plenárního zasedání nově zvoleného EP (od 13.7.), kdy bude zvoleno definitivní předsednictvo. Generálním tajemníkem frakce byl jmenován bývalý generální tajemník frakce UEN Frank Barrett z Irska.

Tímto krokem se dlouho připravovaný antifederalistický projekt, na němž se ODS podílela od samého začátku, stal definitivně realitou.

Ing. Jan Zahradil, předseda europoslaneckého klubu ODS, vedoucí české národní delegace v EPP-ED, zpravy.ods.cz, 24. června 2009