Ivan Langer


Děkuji všem za dosavadní přízeň. Rád se s vámi potkám na mém Facebooku. Ivan Langer

Zaujalo mě...

Vrchní soud dal Ivanu Langerovi za pravdu ve sporu s vydavatelem MF DNES a idnes.cz (MAFRA, a.s.) o ochranu osobnosti a zrušil rozsudek soudu prvního...

více »

Ivan Langer
Curriculum vitea

MINISTR VNITRA (09/2006 - 05/2009) / Novinky / zpravy.ods.cz

[10.06.2009]

zpravy.ods.cz

ODS prosadila zrušení knihy jízd

Poslanecká sněmovna dnes ve třetím čtení schválila pozměňovací návrh zákona o správě daní a poplatků, který ruší povinnost podnikatelů vést knihu jízd pro evidenci výdajů spojených s cestami služebním automobilem. Pozměňovací návrh připravilo počátkem letošního roku MPO. V roce 2008 byla povinnost vést knihu jízd vyhlášena podnikatelskou Absurditou roku.

Zrušení knihy jízd znamená, že namísto dosavadního vedení evidence služebních jízd si podnikatelé budou moci nově započítat do nákladů paušální odpočet 5 000 Kč měsíčně za jedno služební auto. Tento odpočet bude moci uplatnit na maximálně tři firemní automobily.

"Podnikatelům by tento krok měl podle našich analýz ušetřit v souhrnu téměř miliardu korun. Znovu se tím zjednodušuje administrativa vyžadovaná státem," komentoval výsledek dnešního hlasování v PS Martin Říman, ministr průmyslu a obchodu předchozí vlády a předkladatel návrhu. Kniha jízd je doklad, do kterého podnikatel zaznamenává údaje o jízdách automobilu v obchodním majetku firmy nebo soukromého vozu, který podnikatel využívá pro svou podnikatelskou činnost.

zpravy.ods.cz, 10. června 2009