Ivan Langer


Děkuji všem za dosavadní přízeň. Rád se s vámi potkám na mém Facebooku. Ivan Langer

Zaujalo mě...

Vrchní soud dal Ivanu Langerovi za pravdu ve sporu s vydavatelem MF DNES a idnes.cz (MAFRA, a.s.) o ochranu osobnosti a zrušil rozsudek soudu prvního...

více »

Ivan Langer
Curriculum vitea

MINISTR VNITRA (09/2006 - 05/2009) / Novinky / ODS

[02.06.2009]

ODS

ODS akceleruje kampaň před eurovolbami

Končí kampaň před volbami do Evropského parlamentu. ODS na tiskové konferenci vyzvala k účasti na závěrečném shromáždění v Praze a v Ostravě. Zdůraznila čtyři priority své evropské politiky a představila dobrovolnickou iniciativu "72 hodin pro vítězství".

Dvojka na kandidátce ODS, Evžen Tošenovský, zhodnotil dosavadní průběh kontaktní kampaně "Městečko Řešení". Podle něj umožnilo mnohem osobnější kontakt s voličem než halasné předvolební diskotéky. Městečko projelo 300 obcí Čech, Moravy a Slezska. Finále se odehraje v Praze 3. 6. na Václavském náměstí v 16.00 a v Ostravě 4. 6. na Masarykově náměstí ve 14.00 hodin.

Svůj volební program představila ODS na tiskové konferenci už v polovině dubna. Vytyčila pět klíčových oblastí – řešení proti krizi, řešení pro zachování pracovních míst, řešení pro spravedlivý sociální systém, řešení pro energetikou bezpečnost a řešení pro Českou republiku v EU.

"Program ODS čítá na třicet stránek a nelze jej vyjádřit jedním heslem na billboardu. Proto jsme v celostátních denících otiskli 18 inzerátů s podrobnými komentáři. Program pak propagovala především "Městečka Řešení". Odsud si odneslo tištěný program ODS 70 000 občanů," připomíná Jan Zahradil, lídr ODS pro volby do EP.

Nakonec ale mediální pozornost věnovaná nejrůznějším osobním přestřelkám odsunula programovou diskusi do pozadí. Proto se ODS rozhodla ještě jednou ze svého programu vybrat čtvero hlavních principů. Čtyřka tedy není jen číslem, pod kterým budou voliči hledat ODS ve volebních lístcích. Je i číslem, které vyjadřuje její priority pro Českou republiku v Evropě.

 

1. Jednání europoslanců ODS bude vždy určovat národní zájem

  • nezvedneme ruku pro cokoliv, co se objeví na stole
  • budeme formovat EU ve prospěch České republiky
  • zodpovídáme se voličům v České republice, nikoliv bruselským úředníkům
    a nadnárodním stranickým bossům

 

2. Vymaníme se z energetické závislosti na Rusku

  • Evropa musí vybudovat nové ropovody, plynovody a zásobníky
  • Evropa musí otevřít trh s elektřinou, posílit přeshraniční sítě
  • Evropa se musí vrátit k jaderné energetice

 

3. V klíčových oblastech za sebe nenecháme rozhodovat Brusel

  • daně, sociální a penzijní systémy zůstanou v národní pravomoci
  • odmítáme narůstání nákladů na evropskou byrokracii
  • prosadíme výhodnější způsob čerpání evropských fondů, odstraníme diskriminaci našich zemědělců

 

4. Vybudujeme v EP vlivnou konzervativní frakci

  • poskytne institucionální a organizační zázemí pro skutečně eurorealistickou politiku
  • sjednotí názorově blízké pravicové proudy v EP
  • Česká republika bude mít společně s britskou Konzervativní stranou důležitou zakladatelskou úlohu

 

Místopředseda ODS David Vodrážka oznámil, že Modrý tým za první měsíc existence čítá 2000 členů. Na ty především se obrací závěrečná část kampaně "72 hodin pro vítězství".

Členové Modrého týmu mají možnost si z internetu stáhnout a vytisknout letáky a plakáty. Ty pak budou rozdávat lidem, vyvěšovat na svých domech, na plotech, ve výkladech obchodů a podobně.

"Podpora obyčejných lidí z Modrého týmu nás ohromně povzbuzuje. Jsou mezi nimi studenti a důchodci, zaměstnanci, podnikatelé, maminky na mateřské dovolené. Chceme vyhrát a věřím, že se nám to právě díky lidem, kteří podporují odpovědnost a demokracii, podaří," řekl David Vodrážka.

 


multimediální záznam záznam tiskové konference:
audiozáznam | videozáznam: rychlé připojení, pomalé připojení

zpravy.ods.cz, 2. června 2009