Ivan Langer


Děkuji všem za dosavadní přízeň. Rád se s vámi potkám na mém Facebooku. Ivan Langer

Zaujalo mě...

Vrchní soud dal Ivanu Langerovi za pravdu ve sporu s vydavatelem MF DNES a idnes.cz (MAFRA, a.s.) o ochranu osobnosti a zrušil rozsudek soudu prvního...

více »

Ivan Langer
Curriculum vitea

MINISTR VNITRA (09/2006 - 05/2009) / Novinky / ODS

[21.05.2009]

ODS

Tiskové sdělení ODS k "vajíčkové kauze"

Tzv. "vajíčkový případ" ukázkově předvádí paranoidní uvažování představitelů Lidového domu.

Občanská demokratická strana včera zveřejnila informaci, že útočníkem z plzeňského náměstí nebyl nikdo spojený s ODS, ba právě naopak, byl jím syn jednoho z tamních funkcionářů ČSSD.

ODS však záměrně nesdělila, jak k této informaci přišla. Čekali jsme na reakci sociálních demokratů. Ta skutečně přišla v podobě obvinění ze spiknutí a podezření ze zneužívání informací z policejních složek. V tom prý musí mít ruce bývalý ministr vnitra I. Langer, protože jak jinak by se mohla ODS k těmto informacím dostat. ČSSD dokonce uvažuje o nějakém právním řešení. Právníci Lidového domu prý zkoumají, kdo stojí za vypuštěním informací z dosud neuzavřeného případu.

Příběh však má daleko prostší vysvětlení a je dalek jakéhokoli spiknutí. Na identitu "pachatele" upozornila jedna z plzeňských pracovnic ODS, která byla na náměstí přítomna. A shodou okolností zná jak výtržníka, tak jeho otce osobně.

Jak prosté, milý Watsone, chce se dodat slovy Sherlocka Holmese. Inu paranoia často zaslepuje a občas se i ten nejchytřejší chytne na vajíčko.

zpravy.ods.cz, 21. května 2009