Ivan Langer


Děkuji všem za dosavadní přízeň. Rád se s vámi potkám na mém Facebooku. Ivan Langer

Zaujalo mě...

Vrchní soud dal Ivanu Langerovi za pravdu ve sporu s vydavatelem MF DNES a idnes.cz (MAFRA, a.s.) o ochranu osobnosti a zrušil rozsudek soudu prvního...

více »

Ivan Langer
Curriculum vitea

MINISTR VNITRA (09/2006 - 05/2009) / Novinky / Jan Zahradil

[24.03.2009]

Jan Zahradil

Tiskové prohlášení lídra kandidátky ODS do EP Jana Zahradila k vyslovení nedůvěry vládě

Vyslovení nedůvěry vládě během českého předsednictví EU svědčí o mimořádné nezodpovědnosti těch, kteří je iniciovali i těch, kteří pro nedůvěru hlasovali.

ČSSD se zjevně zalekla rostoucích preferencí ODS a toho, že vláda pod vedením ODS úspěšně zvládá nelehkou zátěž předsednictví EU. Dala přednost domácímu politikaření před odpovědností za mezinárodní postavení a pověst naší země. To je politováníhodné.

Červnové volby do Evropského parlamentu za této situace dramaticky nabývají na významu. Stávají se prvním důležitým testem reálného rozložení sil na české politické scéně. Jsem přesvědčen, že ČSSD se ve svých plánech přepočítala a dosáhne právě opačného efektu. Bezskupulózní metody socialistů budí u české veřejnosti stále větší obavy. Naproti tomu naše soustředění na kampaň, nasazení všech kandidátů, aktivizace členské základny i příznivců a sympatizantů ODS povedou k úspěšnému volebnímu výsledku.

Štrasburk
24.3. 2009

Ing. Jan Zahradil, předseda europoslaneckého klubu ODS, vedoucí české národní delegace v EPP-ED, zpravy.ods.cz, 24. března 2009