Ivan Langer


Děkuji všem za dosavadní přízeň. Rád se s vámi potkám na mém Facebooku. Ivan Langer

Zaujalo mě...

Vrchní soud dal Ivanu Langerovi za pravdu ve sporu s vydavatelem MF DNES a idnes.cz (MAFRA, a.s.) o ochranu osobnosti a zrušil rozsudek soudu prvního...

více »

Ivan Langer
Curriculum vitea

MINISTR VNITRA (09/2006 - 05/2009) / Novinky / ODS

[19.03.2009]

ODS

K aktuální politické situaci a k populismu ČSSD

"Opozice je nezodpovědná, pokud v době sílící celosvětové hospodářské krize a předsednictví České republiky Radě EU vystavuje občany nejistotě a nestabilitě a pokouší se vyslovit vládě nedůvěru," řekl na dnešní tiskové konferenci ODS 1. místopředseda strany David Vodrážka. ČSSD tím škodí jak zájmům ČR, tak zájmům všech občanů, kterých se krize bezprostředně dotýká.

K aktuální politické situaci

ČSSD jedná pokrytecky a pouze na efekt před občany: "Jsou různé varianty postupu, záleží na tom, v jakých počtech budou připraveni poslanci vládní koalice a opozice jednat. V tuto chvíli ještě nemám hotový názor," vyjádřil se předseda poslaneckého klubu ČSSD Bohuslav Sobotka k vypárování vážně zraněného poslance Hinka. Pokud by zřejmě ČSSD viděla, že vládní koalice má v PSP ČR dostatek hlasů, poslance Hinka by velice pravděpodobně vypárovala, aby před občany vypadala dobře. Nepárování těžce zraněného poslance je doslova zvěrstvo a občané by to měli vědět.

Tzv. kauza poslance Wolfa vznikla za vlády ČSSD. Stejně tak za vlády ČSSD vzniklo mafiánské propojení mezi organizovaným zločinem, policií, justicí, státní správou a politickými špičkami ČSSD. Zasahování do svobody médií je rovněž specialitou Lidového domu. Příkladů těchto metod Lidového domu by jistě mohli dodat sami novináři celou řadu.

K populismu ČSSD

Za strany opozice, především ČSSD, je vláda často napadána, že při řešení hospodářské recese zaspala. Ve skutečnosti vláda do začátku letošního roku schválila již 16 opatření na podporu ekonomiky (viz Národní protikrizový plán). Sami sociální demokraté ještě na podzim předpovídali ekonomice růst přes 3 % HDP. Nyní se zpětně snaží pasovat do role iniciátora záchranných operací. Jejich hlavní příspěvek k řešení hospodářské recese je však pouze šíření paniky a strašení lidí.

Regulační poplatky ve zdravotnictví

Proplácení poplatků ze strany krajů způsobilo pouze chaos. Lidé neví, kde mají platit poplatky a kde ne. Přestože ČSSD slibovala jednoduchý a pro všechny kraje stejný systém proplácení poplatků, stále tento svůj proklamativní slib nesplnila.

V důsledku proplácení poplatků došlo v některých případech paradoxně ke zdražení léků, vzniku "poplatkové turistiky" nebo omezení dostupnosti lékáren v menších městech. Kraje svým postupem obcházejí zákon a dávají tak špatný příklad občanům ve vztahu k dodržování platné legislativy. Krajské socialistické vlády svým postupem narušují rovnost v dostupnosti zdravotní péče. Platí zde orwellovské: "Všichni jsme si v proplácení poplatků rovni, ale někteří jsou si rovnější".

"Naopak zavedení regulačních poplatků léky v řadě případů zlevnilo, přineslo do zdravotnického sytému významné finanční úspory, které mohou být následně použity na léčbu chronicky nemocných pacientů a závažných onkologických onemocnění. Zlepšila se také dostupnost operačních zákroků s dosud dlouhými čekacími lhůtami," zdůraznil na dnešní tiskové konferenci 1. místopředseda ODS David Vodrážka.


PDF na serveru Prezentaci z tiskové konference naleznete ZDE [PDF, 219Kb]

zpravy.ods.cz, 19. března 2009