Ivan Langer


Děkuji všem za dosavadní přízeň. Rád se s vámi potkám na mém Facebooku. Ivan Langer

Zaujalo mě...

Vrchní soud dal Ivanu Langerovi za pravdu ve sporu s vydavatelem MF DNES a idnes.cz (MAFRA, a.s.) o ochranu osobnosti a zrušil rozsudek soudu prvního...

více »

Ivan Langer
Curriculum vitea

MINISTR VNITRA (09/2006 - 05/2009) / Novinky / ODS

[20.02.2009]

ODS

Protikrizové návrhy ČSSD dokazují, že je v oblasti hospodářské politiky zcela nekompetentní

ČSSD v minulých dnech a týdnech přišla s řadou tzv. "protikrizových opatření", jak řešit celosvětovou hospodářskou recesi, která se dotýká i České republiky. Pokud socialistická opatření posuzujeme jako celek, jejich zavedení by pro občany České republiky znamenalo jediné: vyšší zdanění, vyšší státní dluh a vyšší nezaměstnanost. ČSSD již v minulosti ukázala, že je v ekonomické oblasti zcela nekompetentní a znovu se to projevuje i v jí navrhovaných opatřeních.

Předseda ODS Mirek Topolánek zhodnotil předkládaná socialistická opatření slovy: "Pokud by byla přijata, dojde ke zvyšování daní, populistickému rozhazování desítek miliard korun a prohlubování hospodářské recese. Přičemž návrhy sociální demokracie neřeší to nejpodstatnější – ochranu a udržení pracovních míst. Jde tak o pokus navázat na politiku ČSSD, jejíž působení ve vládě v letech 1998-2006 se neslo v duchu vysoké nezaměstnanosti, zadlužování státu, či neplnění tzv. maastrichtských kritérií. Protikrizové návrhy ČSSD tak znovu ukázaly, že je v oblasti hospodářské politiky zcela nekompetentní."

Lídr kandidátky ODS ve volbách do Evropského parlamentu Jan Zahradil komentoval současné aktivity ČSSD slovy: "Současná politika ČSSD je zcela a plně podřízena politice Strany evropských socialistů. ČSSD proto nereflektuje zájmy České republiky, ale zájmy jednoho konkrétního nadnárodního politického uskupení. S "internacionálami" tohoto typu, které rozdávají pokyny z jednoho řídícího centra, máme své smutné zkušenosti z minulosti".


PDF na serveru Detailnější analýzu tzv. "protikrizových" opatření navrhovaných ČSSD naleznete ZDE [PDF, 2.9MB].

 


multimediální záznam záznam tiskové konference:
audiozáznam | videozáznam: rychlé připojení, pomalé připojení

zpravy.ods.cz, 20. února 2009