Ivan Langer


Děkuji všem za dosavadní přízeň. Rád se s vámi potkám na mém Facebooku. Ivan Langer

Zaujalo mě...

Vrchní soud dal Ivanu Langerovi za pravdu ve sporu s vydavatelem MF DNES a idnes.cz (MAFRA, a.s.) o ochranu osobnosti a zrušil rozsudek soudu prvního...

více »

Ivan Langer
Curriculum vitea

MINISTR VNITRA (09/2006 - 05/2009) / Novinky / ODS

[11.02.2009]

ODS

Vítáme přijetí senátního návrhu k poplatkům ve zdravotnictví

ODS vítá výsledek dnešního jednání Poslanecké sněmovny, kterým je jednoznačné přijetí senátního návrhu k poplatkům ve zdravotnictví.

Návrh prošel navzdory tomu, že chyběli dva koaliční poslanci - premiér Mirek Topolánek, který musel služebně do Bruselu, a vážně nemocný lidovec Tomáš Kvapil, kterého ČSSD opět odmítla vypárovat.

Návrh prošel navzdory obstrukcím ze strany ČSSD, která opět svým vystoupením ve Sněmovně jednoznačně prokázala, že jí ve skutečnosti nejde o zlepšení péče o pacienty, ale o vlastní politický prospěch.

Sněmovna svým dnešním rozhodnutím uznala a podpořila pozitivní výsledky, které se po roce od zavedení poplatků ve zdravotnictví prokazatelně dostavují - lepší péče, méně pacientů v čekárnách, lepší vybavení zdravotnických zařízení, vyšší počet vážně nemocných pacientů, kterým je možno poskytnout drahou péči.

ODS je znechucena způsobem, jakým přistupovala ČSSD k projednávání tohoto bodu programu poslanecké schůze, kdy ČSSD neváhala využívat nepřítomnosti vážně nemocného kolegy Kvapila k prosazení svých cílů doslova za každou cenu.

V této souvislosti se ODS ostře ohrazuje proti nařčení místopředsedy Poslanecké sněmovny L. Zaorálka, který kritizoval vstřícné gesto komunistické poslankyně a označil ho za "alianci s ODS". ODS odmítá takovýto výklad prostého aktu politické korektnosti, ať už ho učinil kdokoli. Je naprosto absurdní, aby právě v otázce poplatků uzavřely jakoukoli dohodu tyto dvě tak diametrálně programově odlišné strany.

ČSSD svým dnešním vystoupením v Poslanecké sněmovně opět prokázala, že nedokáže překročit svůj populistický stín a je ochotna hrát na nejspodnější notu lidí stylem, necháme vám 30 korun a z kapsy jim vytáhne stovku.

ODS varuje před takovým populismem v politickém rozhodování. Je přesvědčena, že veřejný zájem by vždy měl stát nad úzkým zájmem stranickým.

zpravy.ods.cz, 11. února 2009