Ivan Langer


Děkuji všem za dosavadní přízeň. Rád se s vámi potkám na mém Facebooku. Ivan Langer

Zaujalo mě...

Vrchní soud dal Ivanu Langerovi za pravdu ve sporu s vydavatelem MF DNES a idnes.cz (MAFRA, a.s.) o ochranu osobnosti a zrušil rozsudek soudu prvního...

více »

Ivan Langer
Curriculum vitea

MINISTR VNITRA (09/2006 - 05/2009) / Novinky / Mirek Topolánek

[09.02.2009]

Mirek Topolánek

Reakce na prohlášení N. Sarkozyho

Jako premiér České republiky

Argumentu, že je neospravedlnitelné, aby francouzské automobilky vyráběly auta pro francouzský trh v Česku, nerozumím. Z mého pohledu je to zcela legitimní a svobodné rozhodnutí těchto firem a naplňování jednoho z principů evropského společného trhu. Jejich zachování je nejen v zájmu České republiky, ale je to předpoklad soudržnosti všech členských zemí.

Jako předseda ER

Daleko větší pochybnosti mám o politickém řízení hospodářských podniků a o narušování pravidel volné soutěže, právě proto si české předsednictví ostatně vybralo motto "Evropa bez bariér". Snahy využít finanční krize k zavádění těchto forem protekcionismu a ochranářských opatření mohou zpomalit a ohrozit obnovu evropské ekonomiky a důvěru spotřebitelů i investorů. Francouzský prezident chce hájit zájmy své země, já jako český premiér a předseda Evropské rady budu hájit princip "stejná pravidla pro všechny" a naplňovat tak jednu z přidaných hodnot našeho členství ve společném vnitřním trhu.

Ing. Mirek Topolánek, předseda vlády ČR, předseda ODS a poslanec PČR, zpravy.ods.cz, 9. února 2009