Ivan Langer


Děkuji všem za dosavadní přízeň. Rád se s vámi potkám na mém Facebooku. Ivan Langer

Zaujalo mě...

Vrchní soud dal Ivanu Langerovi za pravdu ve sporu s vydavatelem MF DNES a idnes.cz (MAFRA, a.s.) o ochranu osobnosti a zrušil rozsudek soudu prvního...

více »

Ivan Langer
Curriculum vitea

MINISTR VNITRA (09/2006 - 05/2009) / Novinky / Mirek Topolánek

[23.01.2009]

Mirek Topolánek

Hlavním posláním obměněné vlády je řešit dopady finanční krize

"Hlavním posláním obměněné vlády je řešit dopady finanční krize," řekl dnes premiér Mirek Topolánek. Podle něj mají změny na ministerských postech také za cíl vnést do práce kabinetu novou dynamiku, zefektivnit práci, zlepšit komunikaci s občany, reflektovat situaci v loňském roce. "Z tohoto zadání vyplývá, že výměny nemusejí nutně znamenat špatné odborné hodnocení toho kterého ministra," řekl k nové podobě vládního kabinetu předseda vlády.

Noví ministři zdravotnictví, dopravy, pro místní rozvoj a pro lidská práva

Výměna ve vládě se týká tří ministerstev a předsedy Legislativní rady vlády. Místo Tomáše Julínka se stává ministryní zdravotnictví Daniela Filipiová, Petr Bendl vystřídal na pozici ministra dopravy Aleše Řebíčka, Džamila Stehlíková předala svou funkci ministryně pro lidská práva Michaelu Kocábovi. Cyril Svoboda nastoupil po Jiřím Čunkovi na ministerstvo pro místní rozvoj a zároveň ho ve funkci šéfa Legislativní rady vlády vystřídal Pavel Svoboda.

"Každá rekonstrukce vlády je především politickým rozhodnutím, které vyplývá z obecné potřeby, aby vláda jako celek byla úspěšným celkem, úspěšným týmem," dodává předseda vlády.

Životopisy nových ministrů a předsedy Legislativní rady vlády spolu s fotografiemi jsou na webovém portálu vlády www.vlada.cz.

Jana Bartošová, tisková mluvčí vlády ČR

 


audiozáznam Premiér M. Topolánek k výměně ministrů :
přehrajete ZDE

zpravy.ods.cz, 23. ledna 2009