Ivan Langer


Děkuji všem za dosavadní přízeň. Rád se s vámi potkám na mém Facebooku. Ivan Langer

Zaujalo mě...

Vrchní soud dal Ivanu Langerovi za pravdu ve sporu s vydavatelem MF DNES a idnes.cz (MAFRA, a.s.) o ochranu osobnosti a zrušil rozsudek soudu prvního...

více »

Ivan Langer
Curriculum vitea

MINISTR VNITRA (09/2006 - 05/2009) / Novinky / Tiskové zprávy ODS

[27.01.2009]

Tiskové zprávy ODS

Personální vyprahlost ČSSD

ODS vyjadřuje rozhořčení nad tím, že lídr kandidátky ČSSD pro volby do Evropského parlamentu Jiří Havel ještě v roce 1988 projevoval sympatie k myšlenkám komunistického tyrana Stalina. Omluvou této skutečnosti nemůže být ani vysvětlení Jiřího Havla, že tak činil z oportunismu. To zcela koresponduje s tím, že J. Havel vstoupil do tehdejší KSČ v době tuhé normalizace 70. let a dlouhá léta byl jejím konformním členem, zatímco dnes vystupuje jako "proevropský" politik.

Oportunismus pana Havla bohužel není v řadách ČSSD žádnou výjimkou - dnešní její vedení je namnoze složeno z bývalých členů KSČ či nomenklaturních kádrů Národní fronty. To, že ČSSD staví na své kandidátní listiny bývalé členy KSČ či pozitivně lustrované osoby, napomáhá tiché rehabilitaci komunistického režimu a je předstupněm otevřené spolupráce ČSSD a KSČM, jak se ostatně ukázalo po krajských volbách 2008.

Lídr kandidátky ODS do EP Jan Zahradil v této souvislosti řekl: "Na příkladu pana Havla se ukazuje personální vyprahlost ČSSD a nedostatek vedoucích osobností s jasnou nekomunistickou minulostí v řadách této strany."

zpravy.ods.cz, 27. ledna 2009