Ivan Langer


Děkuji všem za dosavadní přízeň. Rád se s vámi potkám na mém Facebooku. Ivan Langer

Zaujalo mě...

Vrchní soud dal Ivanu Langerovi za pravdu ve sporu s vydavatelem MF DNES a idnes.cz (MAFRA, a.s.) o ochranu osobnosti a zrušil rozsudek soudu prvního...

více »

Ivan Langer
Curriculum vitea

MINISTR VNITRA (09/2006 - 05/2009) / Novinky / ODS

[22.01.2009]

ODS

Tisková zpráva k volbám do Evropského parlamentu

ODS dnes uspořádala první tiskovou konferenci k volbám do Evropského parlamentu (EP). Lídr ODS pro eurovolby Jan Zahradil seznámil novináře s hlavními kroky ODS v přípravě volební kampaně do EP. Vyhlásil cíl ODS zopakovat volební výsledek z voleb do EP v roce 2004. Nominace kandidátů ODS do voleb je v tuto chvíli již uzavřená, o konkrétní podobě kandidátky rozhodne na základě dohody z pondělního zasedání Výkonné rady ODS Grémium ODS na svém jednání 9. února 2009.

ČSSD se bojí svých vlastních voličů

"ČSSD je strana proevropská, ale naši voliči se hůře orientují v problematice EU a nevnímají problematiku EU jako významnou"

(citace z materiálu ČSSD "Projekt voleb do Evropského parlamentu 2009)

ODS na základě materiálů ČSSD (které má k dispozici) konstatuje, že ČSSD se obává svých vlastních voličů, kteří ne zcela sdílejí její unijní evropskou orientaci. Navíc podle průzkumů veřejného mínění jen 28 % voličů ČSSD podporuje přijetí Lisabonské smlouvy a 55 % voličů ČSSD je proti přijetí eura.

"ČSSD nereprezentuje názory svých voličů. Nemá žádnou vlastní evropskou politiku – pouze kopíruje politiku Strany evropských socialistů (PES). ČSSD se proto bude utíkat k vnitrostátním tématům, bude se snažit zopakovat volební strategii z podzimu 2008. ODS nezopakuje stejnou chybu, bude připravena se s ČSSD utkat i na tomto poli," řekl na tiskové konferenci Jan Zahradil, lídr ODS pro evropské volby.


PDF na serveru Prezentaci z tiskové konference naleznete ZDE [PDF, 297kB]

 


multimediální záznam záznam tiskové konference Jana Zahradila:
audiozáznam | videozáznam: rychlé připojení, pomalé připojení

zpravy.ods.cz, 22. ledna 2009