Ivan Langer


Děkuji všem za dosavadní přízeň. Rád se s vámi potkám na mém Facebooku. Ivan Langer

Zaujalo mě...

Vrchní soud dal Ivanu Langerovi za pravdu ve sporu s vydavatelem MF DNES a idnes.cz (MAFRA, a.s.) o ochranu osobnosti a zrušil rozsudek soudu prvního...

více »

Ivan Langer
Curriculum vitea

MINISTR VNITRA (09/2006 - 05/2009) / Novinky / Ivan Langer

[26.01.2009]

Ivan Langer

Občanská demokratická strana je znechucena metodami ČSSD

- Občanská demokratická strana je znechucena metodami ČSSD, ke kterým tato strana prostřednictvím svých vrcholných představitelů neváhá sáhnout.

- Úsloví "Zloděj křičí, chyťte zloděje" je jenom velmi umírněným přirovnáním snahy Jiřího Parouka odvést pozornost od bezprecedentních výroků hejtmana Středočeského kraje Davida Ratha, kterými legitimizuje ekonomické praktiky Adolfa Hitlera a nacistického Německa a povyšuje je nad liberálně ekonomické postupy při řešení ekonomické krize, které označuje za fantasmagorie.

- Jiří Paroubek se snaží snížit obludnost Rathových slov tvrzením, že byla vytržena z kontextu a dezinterpretována. Nebyla, pane předsedo Paroubku! Jsou přesnou citací rozhovoru, který hejtman Rath zcela dobrovolně a o své vůli poskytnul Lidovým novinám.

("Jak řešil krizi Adolf Hitler? LN Pane hejtmane, neděste mě. No ne. Vy se smějete, ale to jsou vážné věci. Hitler řešil krizi tak, že začal zbrojit, čímž dal lidem práci a nastartoval ekonomiku! On s tím vyhrál volby! Pak to tedy vyústilo ve válku... Liberální ekonomové na tohle zapomněli. A místo toho přicházejí se svými fantasmagoriemi")

- Pane předsedo Paroubku, hovoříte-li ve svém prohlášení o snižování politické kultury a urážce všech členských stran Strany evropských socialistů, pak je to zcela namístě. Nedopustila se jich však ODS. Naopak byl to sám David Rath, který se jako člen ČSSD, legitimizováním ekonomických metod Adolfa Hitlera, dopustil obojího ve vrchovaté míře.

- ČSSD by se měla vážně zamyslet, zda takový člověk s takovými názory a přístupy může zastávat tak zodpovědnou funkci, jakou je hejtman kraje.

- Kdo hájí Ratha, je stejný jako Rath.

- ODS prohlašuje, že ve věci výroků Davida Ratha zvažuje svolání mimořádné schůze Poslanecké sněmovny PČR, s požadavkem na jeho odvolání ze všech funkcí.

MUDr. Mgr. Ivan Langer, ministr vnitra, místopředseda ODS a poslanec PČR, zpravy.ods.cz, 26. ledna 2009