Ivan Langer


Děkuji všem za dosavadní přízeň. Rád se s vámi potkám na mém Facebooku. Ivan Langer

Zaujalo mě...

Vrchní soud dal Ivanu Langerovi za pravdu ve sporu s vydavatelem MF DNES a idnes.cz (MAFRA, a.s.) o ochranu osobnosti a zrušil rozsudek soudu prvního...

více »

Ivan Langer
Curriculum vitea

MINISTR VNITRA (09/2006 - 05/2009) / Novinky / Mirek Topolánek

[14.11.2008]

Mirek Topolánek

Tiskové prohlášení předsedy ODS

V situaci, kdy v ODS probíhají primární volby a kdy se mezi sebou potřebujeme soustředit na klidnou a věcnou debatu jak dál, se bohužel začínají množit účelové útoky, které se skrze média snaží vytvářet nátlak na členskou základnu. I když se v této chvíli soustředím zejména na přímou komunikaci s členy, tyto útoky narušují přípravu na důležitý kongres ODS. Považuji proto za potřebné na ně krátce reagovat.

1. Do této chvíle neproběhlo žádné oficiální jednání s Jiřím Paroubkem o českém předsednictví EU. Byli pouze svoláni experti, kteří mají připravit text dohody, která umožní klidný průběh předsednictví a spolupráci vlády a Poslanecké sněmovny na tomto úkolu. Součástí tohoto textu nejsou žádné personální, či jiné dohody s ČSSD. Nevidím proto důvod, proč by měly jednotlivé organizace ODS přijímat usnesení proti něčemu, o čem se nejedná.

2. Já, ani mí podporovatelé, nemáme zapotřebí nic manipulovat. Jezdím po celé republice, mluvím s lidmi, vnímám jejich politické názory a cítím jejich podporu. Tato podpora je veřejná, manifestační, nezákulisní a vyjádřili ji delegáti oblastních sněmů ODS v Přerově, Karviné, Rokycanech, Ústí n. Orlicí, Jihlavě, Lounech, Litoměřicích, Rychnově n. Kněžnou, Brně-venkově, Vyškově, Vsetíně, Ostravě, Jičíně, Blansku, Třebíči, Jindřichově Hradci, Brně-městě, v Praze-východ, Klatovech, Znojmě, Mělníku a v pardubickém regionu.

Ta místní či oblastní sdružení v Praze, která by se případně k mé podpoře přidala, se ocitla pod obrovským, a to nejen politickým tlakem. Včerejší oblastní sněm v Praze 1 a manipulace s volebními lístky je toho dokladem.

3. Vyzývám Pavla Béma, aby zachoval i ve vnitrostranickém souboji korektnost a umožnil svobodné vyjadřování názorů jednotlivých členů ODS. Zároveň ho vyzývám, aby soupeřil se mnou a neuchyloval se k osobním a nehrdinským útokům na mé blízké.

Takové chování a jednání vytváří před veřejností špatný obraz ODS a odvádí nás od řešení skutečných vnitřních problémů. Závěrem proto vyzývám ke klidu, k férovému soupeření a své stoupence k tomu, aby neodpovídali na tyto útoky stejným způsobem. Vyříkejme si, co máme mezi sebou doma, a neobtěžujme tím občany.

Ing. Mirek Topolánek, předseda vlády ČR, předseda ODS a poslanec PČR, zpravy.ods.cz, 14. listopadu 2008