Ivan Langer


Děkuji všem za dosavadní přízeň. Rád se s vámi potkám na mém Facebooku. Ivan Langer

Zaujalo mě...

Vrchní soud dal Ivanu Langerovi za pravdu ve sporu s vydavatelem MF DNES a idnes.cz (MAFRA, a.s.) o ochranu osobnosti a zrušil rozsudek soudu prvního...

více »

Ivan Langer
Curriculum vitea

MINISTR VNITRA (09/2006 - 05/2009) / Novinky / Vláda ČR

[12.11.2008]

Vláda ČR

Nizozemský premiér: Česká republika je připravena naplnit a vykonávat předsednictví

Předseda vlády Mirek Topolánek přijal ve Strakově akademii předsedu vlády Nizozemského království, se kterým diskutoval zejména o nadcházejícím českém předsednictví v Radě Evropské unie.

Nizozemský premiér: Česká republika se na předsednictví připravovala poctivě a je schopná ho naplnit a vykonávat

Premiér Mirek Topolánek v úvodu tiskové konference potvrdil, že stěžejním bodem jednání s nizozemským předsedou vlády bylo české předsednictví. "Máme velmi podobné názory na rozšiřování Evropské unie a integraci západního Balkánu," uvedl Mirek Topolánek s tím, že dalšími oblastmi bilaterálního jednání s J. P. Balkenendem bylo také řešení dopadů nestability na světových finančních trzích. Jedním z hlavních témat Evropské unie obecně bude nyní podle premiérových slov otázka budoucí eliminace dopadů hypoteční krize ve Spojených státech amerických. Jako další téma premiér Mirek Topolánek zmínil energetickou bezpečnost a s ní související plánované přijetí energeticko-klimatického balíčku.

Nizozemský premiér zdůraznil hodnotu spolupráce států Evropské unie a vyjádřil podporu českému předsednictví. "Česká republika se poctivě připravovala a je schopná předsednictví naplnit a vykonávat," uvedl J. P. Balkenende. Ve své řeči rovněž zmínil blížící se fórum G20, kterého se Česká republika bude ve Washingtonu účastnit jako pozorovatelský stát.

Tiskový odbor Úřadu vlády ČR, zpravy.ods.cz, 12. listopadu 2008