Ivan Langer


Děkuji všem za dosavadní přízeň. Rád se s vámi potkám na mém Facebooku. Ivan Langer

Zaujalo mě...

Vrchní soud dal Ivanu Langerovi za pravdu ve sporu s vydavatelem MF DNES a idnes.cz (MAFRA, a.s.) o ochranu osobnosti a zrušil rozsudek soudu prvního...

více »

Ivan Langer
Curriculum vitea

MINISTR VNITRA (09/2006 - 05/2009) / Novinky / Vláda ČR

[29.10.2008]

Vláda ČR

Premiér: Hysterie kolem radaru je zbytečná

Předseda vlády Mirek Topolánek během dnešního jednání ve Sněmovně o radaru prohlásil k médiím, že volá po klidu a seriózní diskuzi, aby se dosáhlo výsledku v jednání této komory parlamentu.

"Připadá mi hysterie kolem radaru zbytečná, pokud si nakonec uvědomíme, že to byl Jaroslav Tvrdík a Grossova, Špidlova, Paroubkova vláda, které jednání nejen o radaru, ale i raketách na českém území zahájily," řekl médiím premiér Mirek Topolánek a dodal: "Je to téměř předvolební rétorika, nevím, před jakými volbami stojíme, a proto volám po klidu a seriózní diskuzi, bez které se žádného výsledku nedobereme."

Přitom jednání o radaru nebere premiér jako absolutní prioritu vlády: "Není to absolutní priorita, ale je to věc důležitá. Určitě to není bod, který by vláda spojovala s hlasováním o důvěře. Je to zahraničněpolitická priorita," uvedl předseda vlády a myslí si, že daleko důležitější pro ratifikaci smluv bude stanovisko nové americké administrativy. "V té věci budeme intenzivně jednat s americkou stranou," řekl také premiér Mirek Topolánek.

Již ve své řeči před poslanci však vyjádřil svůj názor, že se nedomnívá, že by v tomto "došlo k významné změně americké politiky".

Tiskový odbor Úřadu vlády ČR, zpravy.ods.cz, 29. října 2008