Ivan Langer


Děkuji všem za dosavadní přízeň. Rád se s vámi potkám na mém Facebooku. Ivan Langer

Zaujalo mě...

Vrchní soud dal Ivanu Langerovi za pravdu ve sporu s vydavatelem MF DNES a idnes.cz (MAFRA, a.s.) o ochranu osobnosti a zrušil rozsudek soudu prvního...

více »

Ivan Langer
Curriculum vitea

MINISTR VNITRA (09/2006 - 05/2009) / Novinky / Zpravodajství ODS

[27.10.2008]

Zpravodajství ODS

Předseda ODS Mirek Topolánek se sešel s odstupujícími hejtmany

Předseda ODS Mirek Topolánek, společně se členy grémia strany, se v Kramářově vile sešel s odstupujícími hejtmany za ODS. Poděkoval odstupujícím hejtmanům za práci, kterou vykonali ve svých krajích, pro jejich obyvatele. Zároveň ocenil, jak se hejtmani ze svých pozic snažili vyrovnat s tak obtížnými a citlivými oblastmi jako je zdravotnictví, školství a doprava.

Mirek Topolánek ocenil odstupující hejtmany jako skutečné odborníky jakých tato země příliš nemá a bylo by podle něj chybou o jejich služby přijít.

Grémium ODS se spolu s odstupujícími hejtmany zabývalo dalším postupem ODS po krajských a senátních volbách. Shodli se na tom, že volební kongres se bude konat ve stanoveném termínu a že čas, který do kongresu zbývá, bude věnován analýze výsledků voleb a diskusi o řešení situace.

Předseda ODS Mirek Topolánek se s odstupujícími hejtmany shodl také na pokračování vládního koaličního projektu a získal od nich podporu k rekonstrukci koaličního kabinetu.

Na schůzce se přítomní navzájem informovali o povolební situaci v krajích a probíhajících vyjednáváních. Diskuse se točila okolo otázky, zda koalice s ČSSD je to jediné řešení pro ODS v krajích. Většina přítomných se shodla na tom, že pokud existují vážné rozdíly v programech, je lepší takové koalice neuzavírat.

Jednání probíhalo v přátelském a konstruktivním duchu bez zbytečných emocí, což většina přítomných odstupujících hejtmanů přijala s uspokojením. "Mně jenom mrzí, že jsme takto neseděli tři měsíce před volbami častěji," vyjádřil se na adresu dnešního jednání Evžen Tošenovský.

zpravy.ods.cz, 27. října 2008