Ivan Langer


Děkuji všem za dosavadní přízeň. Rád se s vámi potkám na mém Facebooku. Ivan Langer

Zaujalo mě...

Vrchní soud dal Ivanu Langerovi za pravdu ve sporu s vydavatelem MF DNES a idnes.cz (MAFRA, a.s.) o ochranu osobnosti a zrušil rozsudek soudu prvního...

více »

Ivan Langer
Curriculum vitea

MINISTR VNITRA (09/2006 - 05/2009) / Novinky / ODS

[23.10.2008]

ODS

Tiskové prohlášení ODS a kandidáta do Senátu Leoše Hegera

Občanská demokratická strana se důrazně a zásadně ohrazuje proti lživému tvrzení poslance Davida Ratha, proneseném při dnešních interpelacích v Poslanecké sněmovně PČR, že má k dispozici pozitivní lustrační osvědčení kandidáta ODS do Senátu Leoše Hegera. Vzhledem k tomu, že ve svém emotivním vystoupení kladl pan poslanec panu premiérovi otázku, zda je toto osvědčení pravdivé, sdělujeme tímto panu poslanci Rathovi, že žádné pozitivní lustrační osvědčení na osobu pana Leoše Hegera neexistuje. Zcela jednoznačně to prokazuje dokumentačně doložené prohlášení Leoše Hegera:

"Doklad z r. 1992, podepsaný tehdejším ministrem vnitra J. Langošem, pouze konstatuje, že na mě byl Státní bezpečností veden svazek. Nezávislá komise tehdejšího Federálního ministerstva vnitra, kterou vedl Jaroslav Bašta, následně osvědčila, že jsem v žádné kategorii vědomé spolupráce nebyl evidován. Po ztrátě dokumentů v archivu ministerstva zdravotnictví mi bylo negativní lustrační osvědčení opět vydáno v r. 2006. Vzhledem k náznakům možného zneužití dokumentu z r. 1992 jsem výše uvedené skutečnosti zveřejnil na svých volebních webových stránkách www.leosheger.cz .

Nechutné a lživé nařčení mé osoby poslancem Rathem chápu jako nečestný pokus pošpinit mé jméno těsně před druhým kolem senátních voleb."

 

Leoš Heger
kandidát na senátora, obvod 45 – Hradec Králové

 

Příloha: lustrační osvědčení [PDF, 50kB]

zpravy.ods.cz, 23. října 2008