Ivan Langer


Děkuji všem za dosavadní přízeň. Rád se s vámi potkám na mém Facebooku. Ivan Langer

Zaujalo mě...

Vrchní soud dal Ivanu Langerovi za pravdu ve sporu s vydavatelem MF DNES a idnes.cz (MAFRA, a.s.) o ochranu osobnosti a zrušil rozsudek soudu prvního...

více »

Ivan Langer
Curriculum vitea

MINISTR VNITRA (09/2006 - 05/2009) / Novinky / Vláda ČR

[01.10.2008]

Vláda ČR

Vláda umožňuje lidem připomínkovat návrhy zákonů

Stále více lidí se zajímá a zapojuje do činnosti vlády, informační kampaň proto pokračuje. Občané už poslali vládě řadu konkrétních připomínek, ale také otázek na chystané změny. Vláda proto nyní vysvětluje občanům, jaké další kroky chystá. K vládním návrhům je stále možné posílat náměty na adrese eklep.vlada.cz.

"Potvrzuje se nám to, co jsme si mysleli. Lidé mají o činnosti vlády málo informací a chtějí se k našim uskutečněným krokům vyjádřit. Proto pokračujeme s vládní informační kampaní, která popisuje, co nás ještě v následujících měsících čeká za změny. Zároveň aktivně zapojujeme veřejnost do připomínkového řízení k jednotlivým zákonům," říká premiér Mirek Topolánek.

K uskutečněným krokům vlády přišly už desítky reakcí. Premiér se mohl seznámit s názory různých skupin občanů. Napsali lékaři, učitelé, matky s dětmi nebo například policisté. Nejčastějšími tématy byly zákoník práce, rychlost na silnicích a právní ochrana dětí.

"Je velmi dobře, že má veřejnost přístup k vládní politice a možnost vyjádřit se. Můj námět? Rovný přístup rodičů k výchově dětí. V zákoně chybí prvotní možnost zavést střídavou péči v případě, že se rodiče rozvádí, neboť tohle zneužívají matky zejména malých dětí a otec nemá prostředky jak se bránit," napsala Petra S. z Lipníku nad Bečvou. Věcné náměty jsou dál postupovány na příslušné rezorty, které je mohou využít při přípravě zákonů.

Informační kampaň "Vláda pro budoucnost" popisuje, co kabinet chystá pro seniory, pro kvalitu a dostupnost vzdělání či pro rodiny s dětmi. Informace jsou dostupné také na webovém portálu vlády www.vlada.cz a vladaprovas.vlada.cz. Seznam připravované legislativy s možností zasílat připomínky je na adrese eklep.vlada.cz.

Jana Bartošová, tisková mluvčí vlády ČR, zpravy.ods.cz, 1. října 2008