Ivan Langer


Děkuji všem za dosavadní přízeň. Rád se s vámi potkám na mém Facebooku. Ivan Langer

Zaujalo mě...

Vrchní soud dal Ivanu Langerovi za pravdu ve sporu s vydavatelem MF DNES a idnes.cz (MAFRA, a.s.) o ochranu osobnosti a zrušil rozsudek soudu prvního...

více »

Ivan Langer
Curriculum vitea

MINISTR VNITRA (09/2006 - 05/2009) / Novinky / Výkonná rada ODS

[24.06.2008]

Výkonná rada ODS

Výkonná rada ODS: Usnesení VR ze dne 23.6.2008

Výkonná rada ODS :

1) oceňuje vystoupení české delegace na Evropské radě, která zabránila kontraproduktivnímu tlaku na urychlené pokračování v ratifikaci smlouvy i po jejím irském zamítnutí a dosáhla uznání specifického postupu ČR, mj. v závislosti na rozhodnutí Ústavního soudu.

2) konstatuje, že i případné dokončení ratifikačního procesu v dalších členských zemích EU včetně ČR bude pouze formálním naplněním mezinárodního závazku, vyplývajícího z Vídeňské konvence a že bez souhlasu všech 27 členských zemí EU lisabonská smlouva stejně nemůže vstoupit v platnost, jak vyplývá z primárního práva EU.

3) je přesvědčena, že české předsednictví EU musí za této situace aktivně vstoupit i do budoucího řešení smluvního základu EU, a to i mimo rámec současného znění textu lisabonské smlouvy.

4) Právo na stávku je v ČR zaručeno ústavou. Nicméně stávka, která proběhne zítra je stávkou politickou. Nesouvisí s hájením zájmů zaměstnanců v rámci kolektivního vyjednávání a pouze poškodí zaměstnavatele a ve svých důsledcích pak i zaměstnance. Od zahájení reforem vzrostly reálné mzdy v průmyslu o 3,8 % a ve stavebnictví o 5,4 %. Je to třetí až čtvrtý nejvyšší nárůst reálných mezd za období leden až duben za posledních 10 let. Nezaměstnanost klesá a roste počet volných pracovních míst. Reálné platy rostou dokonce rychleji než produktivita práce. Demografický vývoj a jeho nevyvratitelná fakta musí vést každou odpovědnou vládu k provedení penzijní a zdravotnické reformy. České zaměstnance tak neohrožují reformy, ale nedostatek reforem.

zpravy.ods.cz, 24. června 2008