Ivan Langer


Děkuji všem za dosavadní přízeň. Rád se s vámi potkám na mém Facebooku. Ivan Langer

Zaujalo mě...

Vrchní soud dal Ivanu Langerovi za pravdu ve sporu s vydavatelem MF DNES a idnes.cz (MAFRA, a.s.) o ochranu osobnosti a zrušil rozsudek soudu prvního...

více »

Ivan Langer
Curriculum vitea

MINISTR VNITRA (09/2006 - 05/2009) / Novinky / Zpravodajství ODS

[08.04.2008]

Zpravodajství ODS

ODS představila kandidáty na hejtmany

V rámci pracovního setkání představitelů vlády s krajskými reprezentacemi, které se uskutečnilo v úterý 8. dubna 2008 v pražském hotelu STEP, představila ODS svých třináct kandidátů na hejtmany jednotlivých krajů pro letošní krajské volby.

Zástupci vlády při dnešním pracovním jednání informovali krajské zastupitele o činnosti všech rezortů a jejich plánech. Představitelé krajů se také seznámili s přípravami na podzimní volební kampaň.

ODS jako první z politických stran veřejně představila kompletní sestavu svých krajských lídrů, se kterou se bude v podzimních krajských volbách ucházet o hlasy voličů v jednotlivých krajích. Zároveň také zveřejnila ústřední volební heslo pro krajské volby: "Náš kraj, můj domov".

O znovuzvolení na post hejtmana se bude ucházet 10 ze současných 12 hejtmanů ODS.

O křeslo hejtmana nebudou znovu usilovat Petr Skokan, hejtman Libereckého kraje a Petr Zimmermann, hejtman Plzeňského kraje. Mezi 13 kandidáty jsou tři kandidátští "nováčci". Prvním z nich je Ivo Toman, současný hejtman Pardubického kraje, který ve funkci pro zbytek funkčního období nahradil zesnulého hejtmana Michala Rabase. V Plzeňském kraji se bude o křeslo hejtmana ucházet současný primátor Plzně Pavel Rödl. Novou tváří mezi kandidáty a zároveň jedním z nejmladších kandidátů je také Radim Zika, současný náměstek hejtmana Libereckého kraje. Počet kandidátů na třináct doplňuje první náměstek hejtmana Jihomoravského kraje Milan Venclík, který kandiduje v jediném kraji, ve kterém nemá ODS dosud svého hejtmana.

Kandidáti ODS na hejtmany pro krajské volby 2008:

Bendl Petr              Středočeský kraj
Bradík Pavel           Královéhradecký kraj
Kosatík Ivan           Olomoucký kraj
Lukáš Libor             Zlínský kraj
Pavel Josef             Karlovarský kraj
Rödl Pavel              Plzeňský kraj
Šulc Jiří                  Ústecký kraj
Toman Ivo              Pardubický kraj
Tošenovský Evžen   Moravskoslezský kraj
Venclík Milan           Jihomoravský kraj
Vystrčil Miloš           Kraj Vysočina
Zahradník Jan         Jihočeský kraj
Zika Radim             Liberecký kraj

zpravy.ods.cz, 8. dubna 2008